Sport

Lihaug vant tittelkampen: – Har vært drømmen siden jeg begynte

Tim-Robin Lihaug (27) ble lørdag WBF-verdensmester i lett tungvektsboksing, da han slo Vartan Avetisyan (30) i Grieghallen.

Tim-Robin Lihaug ble lørdag verdensmester på hjemmebane i Grieghallen.
  • Petter Fløttum-Angeltveit

Tim-Robin Lihaug – Vartan Avetisyan 116–112, 117–111, 117–111

GRIEGHALLEN: Bokseren var på forhånd krystallklar: Enten skulle han bli WBF-verdensmester, eller så skulle han legge opp.

Ganske nøyaktig ett år etter at han ble WBO-europamester i Sotra Arena, hadde Tim-Robin Lihaug tatt med seg boksesirkuset inn i kulturens høyborg i Bergen.

27-åringen trengte alle tolv rundene, men da gongongen lød for siste gang var samtlige dommere enige om at Lihaug hadde vært best.

Dermed kunne han strekke armene i været, motta hyllesten fra de 800 tilskuerne og så bli overrakt VM-beltet fra WBF-president Howard Goldberg.

– Å vinne en VM-tittel har vært drømmen siden jeg begynte å bokse, forteller Lihaug i garderoben etter kampen.

Han sitter godt tilbakelent i en mørk skinnsofa, mens tittelbeltet ligger fint dandert på et bord midt i rommet.

– Det har vært drømmen siden den andre boksetreningen min. Etter den første treningen tenkte jeg at jeg skulle gi meg, utdyper han.

  • LES OGSÅ: Det ble ampert under innveiingen før tittelkampen
Sotrastrilen var best i lørdagens batalje.

Kontrollert seier

World Boxing Federation (WBF) er langt fra det største bokseforbundet, det er ikke blant de fire store, men tittelen er likevel en real godbit på Lihaugs CV.

For Lihaugs del ble tittelkampen en relativt kontrollert affære, selv om det ble tøft. Allerede i fjerde runde fikk ham motstanderen ned, selv om dommeren ikke dømte for knock down.

– Jeg syntes jeg hadde god kontroll. Han var sterk, hadde en god venstre og lurte meg av og til. Det var en tøff kamp, men jeg vant greit, sier 27-åringen.

Allerede i åttende av de tolv rundene var han ganske sikker på at han kom til å ta det på poeng. Det gjorde han da også til slutt, da dommerne ga ham seieren 116–112, 117–111, 117–111.

Vil ha bokseferie

Da Lihaug for ett år siden tok WBOs europamesterbelte i Sotra Arena, avslørte han at han drømte om en tittelkamp i Grieghallen. Nå som det er gjort, er han usikker på hva fremtiden bringer.

Hjemmefavoritten gikk offensivt ut mot Avetisyan (t.v.).

Emil Markic fra Kroatia tok beltet i 2018, men ønsket ikke å forsvare det. Derfor bestemte forbundet at Lihaug og Avetisyan skulle få gjøre opp om tittelen. Hvorvidt Lihaug ønsker å forsvare det, har han ikke rukket å tenke på ennå.

Han ønsker selvsagt å gå flere storkamper, og har lyst til å komme tilbake til Grieghallen, men har ingen konkrete planer.

– Nå skal jeg ha meg to rolige måneder, sier han.

Det innebærer litt jobbing som Securitas-vakt, men sannsynligvis ingen kamper før etter sommeren.

To norske oppvarmingsseire

Før tittelkampen ble tre landsmenn av Lihaug sendt ut i ringen for å varme opp publikum.

I første kamp tapte den tidligere MMA-utøveren Aron Jahnsen (39) boksedebuten på poeng mot albanske Henri Ademaj etter fire runder mellomvektsboksing.

Bedre gikk det for Anders Eggan (22). Etter seks runder supermellomvekt var samtlige dommere enige om at trønderen hadde slått slovaken Michal Gazdik (36) på poeng.

Også Simen Nysæter (29) kunne etter seks runder cruiservekt heve armen i været og motta publikums seiershyllest. Da hadde han slått kroaten Petar Mrvalj (27) på poeng hos alle dommerne.

PS: Med under 1000 tilskuere samt nummererte seter, slapp boksekampen unna Bergen kommunes nye koronarestriksjoner for arrangementer i kommunen.

Les mer om

  1. Tim-Robin Lihaug
  2. Boksing