Sport

Nå må Oilers ha en folkefest

— Etter dramaet på torsdag håper og tror jeg det kommer mye folk i hallen på lørdag, sier Oilers-leder.

Stavanger Oilers ønsker folkefest på DnB Arena i neste sluttspillskamp.
  • Lars Fisketjøn

LILLEHAMMER-STAVANGER OILERS 3-2

Med seier over Lillehammer kunne Oilers avgjort i en fullsatt DNB Arena. Nå trenger de hjemmefansen i ryggen for å beholde initiativet i semifinalene.

Om Oilers hadde vunnet borte mot Lillehammer torsdag kveld ville det vært duket for avgjørende semifinalekamp hjemme i lagets egen storstue. Der fjorårets NM-finale ble avgjort. Der de har vært så solide i hele år. Og da hadde det sannsynligvis blitt utsolgt også.

— Om den kampen kunne blitt avgjørende tilsier all fornuft at det hadde blitt utsolgt, sier Børge Moi Nilsen.

Håper på mye folk

Men ettersom Oilers tapte 2-3 etter fem perioder og snaut 89 effektive minutter mot Lillehammer borte torsdag, står det 2-2 i kamper i best av sju-serien. Det betyr at det tidligst kan avgjøres innen to kamper.

— Etter dramaet på torsdag håper og tror jeg det kommer mye folk i hallen på lørdag, sier Moi Nilsen.

Etter å ha solgt over 4000 billetter i flesteparten av kampene i grunnserien, og attpåtil fullt hus ved flere anledninger, har det unektelig sett litt glissent ut i DNB Arena under de fire sluttspillkampene i vår. Snittet på 3500 per hjemmekamp er selvsagt best i landet. I kvartfinalene var det i snitt nesten 800 tilskuere flere enn på fjorårets tre kvartfinaler. Sammenliknet med fjorårets to første semifinaler har det vært snaut 400 flere tilskuere i årets semifinale. Likevel har det ikke vært over 4000 tilskuere, aldri utsolgt, og langt unna snittet på 4100 fra grunnserien.

— Vi er kjempefornøyde med tallene, og veldig glade for at folk vil komme og se Oilers spille. Vi kan ikke være misfornøyde med dette nå, men neste år er jeg ikke fornøyd om vi ikke selger ut alle sluttspillkampene, sier Moi Nilsen.

Les også

  1. Lillehammer: – Alt press på Oilers

  2. Oilers beseiret etter overtidsdrama

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Lillehammer IK