Sport

Scoringsdronningen

Linn-Kristin Riegelhuth er Mesterligaens suverene scoringsdronning. Men selv ikke det var nok til å sende Larvik til sluttspillet.

Linn-Kristin Riegelhuth scoret 12 ganger i går - men det var ikke nok for Larvik i går.
  • Mari Waagaard Thomassen

Larvik – Oltchim Valcea 25-27 –Vi hadde god tro på dette før kampstart. Men i dag var vi rett og slett for dårlige, sa en skuffet Karl-Erik Bøhn etter gårsdagens Mesterliga-exit. Det rumenske laget Oltchim Valcea måtte slås for at Larvik skulle avansere til kvartfinaleplass, men selv ikke en friskmeldt Tonje Larsen, treffsikker Linn-Kristin Riegelhuth eller rutinerte Lene Rantala klarte å stå imot gjestenes offensive spill.

Thriller.

Men det var litt av en thriller supporterne som tok turen til Bergslihallen fikk servert. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen, med et lite hjemmeovertak gjennom hele første omgang. Men etter sidebytte ble maktbalansen sakte, men sikkert snudd på hodet.

Ti minutter før full tid viste resultattavlen 21-23, og Larvik klarte aldri å ta tilbake ledelsen. Selv ikke da trener Bøhn tok time out åtte sekunder før slutt og la opp en lur taktikk for å stjele til seg ballen og sørge for uavgjort, klarte jentene å overliste rumenerne. I stedet satte gjestene inn sitt 27. mål i det de slovenske dommerne blåste av kampen, og Larvik-jentene må nok en gang følge sluttspillet i håndballens gjeveste turnering fra tv-skjermen.

Men like fullt: Mesterligaens dronning er og blir «Linka» Riegelhuth, som naturlig nok også var skuffet over å ryke ut. –Det var mange gode lag i puljen vår. Nå må vi bare hjem og bygge opp selvtillit som vi kan ta med oss til europacupen, sier hun.

I går satte «Linka» ballen i nettet hele 12 ganger, og dermed har 24-åringen scoret utrolige 58 mål på fem kamper. Sånt blir lagt merke til i håndballverdenen, og det er ikke bare Larvik som kan tenke seg å ha måltyven med på laget. Blant annet har FC København-trener Anja Andersen lenge siklet etter det norske stortalentet, og Linka selv er svært svevende angående sin egen fremtid.

–Det er ingen signeringer den ene eller andre veien, og det er ennå ikke klart hva som skjer fremover, sier hun.

Les mer om

  1. Håndball