Sport

Holmenkollstafetten avlyses på grunn av smittefare

Idrettsklubben Tjalve opplyser i en pressemelding at stafetten avlyses for å redusere smittefaren for koronaviruset.

Holmenkollstafetten avlyses. Her i 2018. Audun Braastad / NTB scanpix

 • Håkon Østmoe Brandsnes

Arrangementet var ventet å samle opp mot 50.000 løpere i Oslo. Arrangørene anser det som ikke forsvarlig å arrangere stafetten basert på helsemyndigheters anbefalinger og prognoser.

– Den vanskelige avgjørelsen om å avlyse Holmenkollstafetten, er enkel å ta. Det eneste viktige nå er å redusere smittefaren, forteller styreleder i IK Tjalve, Egil Reidar Osnes, i pressemeldingen.

Videre opplyses det om at alle lag som ønsker kan få refundert startkontingenten, men de kan også velge å la være for å begrense underskuddet til arrangementet, eller å overføre kontingenten til neste års stafett.

Idrettsklubben sier at de velger å avlyse allerede nå på grunn av at det er lite sannsynlig at det er forsvarlig å ha arrangementet i starten av mai, men også at de påmeldte og det frivillige apparatet har behov for tidlig beskjed.

– Ved avlysning nå vil også IK Tjalve kunne redusere det økonomiske tapet, sier Matias Lavik, daglig leder i idrettslaget, i pressemeldingen.

Dette er den niende gangen Holmenkollstafetten avlyses siden oppstarten i 1923. Forrige gang var i 1971 på grunn av ombyggingen av Bislett stadion.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Holmenkollstafetten
 3. Koronaviruset

Koronaviruset

 1. NORGE

  Hurtigruten skjerper smitterutiner

 2. NORGE

  Direkteblogg om korona

 3. VERDEN

  Tyskere marsjerer mot koronatiltak. Politiet brøt opp demonstrasjonen.

 4. NORGE

  Cruiset som gikk fra «århundrets tur» til en gigantisk nedtur

 5. VERDEN

  Hetebølge over store deler av Vest-Europa

 6. DEBATT

  Unødvendig smitterisiko på Gardermoen