Sport

Boasson Hagens nye sjef vil signere Hushovd

Håpet å overtale «Oksen fra Grimstad» til å forlenge karrieren – men fikk nei. Nå lanseres Hushovd i stedet som Edvald Boasson Hagens (27) rådgiver.

MTN-Qhubeka-sjef Bruan Smith forsøker å lokke Thor Hushovd (t.v) til Edvald Boasson Hagens (t.h) nye lag.
 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

I juni annonserte Thor Hushovd (36) at han legger opp etter denne sesongen, og torsdag forrige uke ble det kjent at det belgiske endagsrittet GP Imopanis-Van Petegem blir nordmannens siste ritt i karrieren.

Nå avslører Edvald Boasson Hagens sjef i MTN-Qhubeka at han har forsøkt å overtale Hushovd til å forlenge karrieren.

— Jeg har snakket med Thor Hushovd de siste månedene og forsøkt å få ham til å fortsette karrieren litt til og i stedet sykle Roubaix en sang siste gang, sier MTN-Qhubeka-sjef Brian Smith til cyclingnews.com.

Blir Hushovd Hagen-rådgiver?

Paris-Roubaix - endagsrittet i Frankrike som er verdenskjent som et beinhardt brosteinsritt - er et av Hushovds favorittritt, men MTN-Qhubeka-sjef mislyktes i å overtale den norske sykkellegenden i å fortsetter karrieren på sykkelsetet.

— Han sa han ikke ville det, men jeg tror han vil være i en bil og se sin norske venn vinne en klassiker neste år. Kanskje ikke som en direktør, men som en konusulent, sier Smith.

Edvald Boasson Hagen ble i slutten av august klar for det sørafrikanske laget MTN-Qhubeka, og får Brian Smith det som han vil, kommer også Hushovd inn i teamet - i en rådgiver-rolle.

Det sørafrikanske laget er på nivå to i internasjonal sykkelsport, noe som betyr at de må skaffe seg såkalte wild card-plasser for å være med i de største rittene.

 1. Les også

  Boasson Hagen: - Føler ikke at dette er et steg ned

 2. Les også

  Hushovd sykler ikke VM

 3. Les også

  Få sekunder skilte Kristoff fra ny seier

 4. Les også

  - Vi må skjule oss for at Kristoff skal vinne