Sport

Ny meningsmåling: Folk tror ikke på «billig-OL»

Ny undersøkelse tyder på at folk ikke lar seg lokke av et billigere OL-forslag.

En ny meningsmåling utført tirsdag av InFact viser at hele sju av ti spurte tviler på om et billig-OL virkelig kommer til å bli så billig som det hevdes. Pressebilder ol2022-organisasjon

En ny meningsmåling utført tirsdag viser at hele sju av ti spurte tviler på om et billig-OL virkelig kommer til å bli så billig som det hevdes.

Meningsmålingen, som er utført av InFact for nettstedet buzzit.no, viser at hele 70,3 prosent tviler på at man ved et billigere opplegg for OL i 2022 virkelig vil spare 9 milliarder kroner. Bare 12,2 prosent tror på dette, mens 17,5 prosent er usikre.

Sterk OL-skepsis

Undersøkelsen ble gjennomført før Kulturdepartementet tirsdag kveld offentliggjorde at de foreslåtte kuttene i Oslo-OL kun vil redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, drøye 4 milliarder mindre enn søkerkomiteen for OL i Oslo hadde kommet fram til.

I målingen ble det også stilt spørsmål om OL bør arrangeres i Oslo. 59.2 prosent svarte nei og bare 31,9 prosent ja.

I en undersøkelse offentliggjort av Dagbladet tidligere tirsdag svarte 53 prosent at de ville si ja til et OL i Oslo om det ble billigere og inkluderte gjenbruk av OL-anleggene fra Lillehammer. Dette var første gang det var flertall for Oslo-OL i en meningsmåling.

InFact har også spurt om et billigere OL vil endre oppfatningen til de spurte. Bare 11,9 prosent svarte ja til dette, mens 78,8 prosent fortsatt holdt på sitt nei. 9,4 prosent av de spurte sa de var usikre. (©NTB)

 1. Les også

  Billig-OL blir 4,4 milliarder dyrere enn antatt

 2. Les også

  En av tre snur i ny OL-meningsmåling

 3. Les også

  - Trenger ikke være rakettforsker for å se at det er betydelig OL-motstand

Relevante artikler

 1. SPORT

  Bare tre av ti nordmenn sier ja til OL i Oslo

 2. SPORT

  OL-støtten øker etter foreslått milliardkutt

 3. NORGE

  Fire av ti sier Norge er et kristent land

 4. NORGE

  Nordmenn mer engstelige for å reise etter Stockholm-angrepet

 5. NORGE

  Nordmenn mer usikre på mattrygghet

 6. NORGE

  To av tre finnmarkinger imot sammenslåing med Troms