Sport

Overtroiske Garbiñe matcher endelig Nadal

Foreldrene må mest sannsynlig holde seg hjemme når Wimbledon-sensasjonen Garbiñe Muguruza lørdag spiller Wimbledon-finale.

Garbiñe Muguruza (21) er klar for sin første Wimbledon-finale.
  • Eirik Bjerklund

Favorittene har falt som fluer når de har møtt underdogen fra Barcelona.

Den 21 år gamle spanjolen er klar for Wimbledon-finale mot storfavoritten Serena Williams. Muguruza er rangert som nummer 20 i verden, men tar med seg godfølelsen til finalen. I French Open i fjor slo hun overraskende ut Williams, før Maria Sjarapova ble for sterk i kvartfinalen.

Sist gang en spansk kvinne gikk til topps i Wimbledon var Conchita Martínez i 1994. De spanske herrene har derimot vært svært suksessfulle. Rafael Nadal står med to seiere og to finaletap i gressturneringen.

Garbiñe Muguruza jubler etter å ha vunnet semifinalen. Hun er ranket som nummer 20 i verden. Lørdag møter hun Serena Williams.

En svært overtroisk utøver— De så på kampen på TV eller PC i dag. For to dager siden fortalte de meg at de ville komme, men jeg sa nei. Jeg ville ikke endre på noe, sa Muguruza til Daily Mail etter semifinaleseieren over polske Agnieszka Radwanska torsdag.

Ritualene stopper ikke der. Den spanske finalisten fortalte om en svært detaljert hverdag. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

— Jeg pusser alltid tennene mine på samme tid. Jeg setter alltid den samme foten først ned på gulvet når jeg står opp av sengen. Jeg kommer ikke til å endre noe som helst, sa 21-åringen i seiersrus.

Williams en av tidenes beste

Serena Williams regnes som en av tidenes beste kvinnelige tennisspillere. Til tross for 20 Grand Slam-titler virker det nesten som om 33-åringen blir bedre og bedre for hvert år. Tidligere i år har hun vunnet både Australian Open og French Open.

På veien til finalen har tennisdronningen vært sedvanlig overlegen. I semifinalen brukte hun litt over en time på å slå Maria Sjarapova 6-2, 6–4. Hun har kun tapt to sett i hele turneringen. Ett mot hviterussiske Victoria Azarenka i kvartfinalen. Det andre kom mot britiske Heather Watson i fjerde runde.

Garbiñe Muguruza

Fyker inn på topp 10Uansett hvordan det ender i finalen, storspillet under Wimbledon har gjort at Muguruza har spilt seg inn på topp ti på verdensrankingen. Bykset har vært stort – før turneringen var hun ranket på 20-tallet. 21-åringen fra Barcelona var ikke engang regnet som den beste spanske spilleren før turneringen. Carla Suárez Navarro var før turneringen rangert som nummer ni i verden.

Katalaneren har flere ganger slått nedenfra tidligere i turneringen. I tillegg til polske Radwanska, har danske Caroline Wozniacki og tyske Angelique Kerber måttet strekke våpen mot den spanske sensasjonen.

Les også

  1. Djokovic til tredje strake Wimbledon-finale

  2. Britenes statsminister vitset om Wimbledon-stønningen

  3. - Datteren min skal ikke spille tennis. Halvparten av spillerne er lesbiske

  4. Vidunderbarnet leker endelig med de beste

  5. Ustoppelige Serena Williams er klar for Wimbledon-finalen

Les mer om

  1. Tennis