Sport

FIFA-direktør fortalte politivits om Blatter - nå er han ferdig i jobben

— Sepp Blatter ba ham om å slutte, skriver engelsk journalist.

Sepp Blatter skal ha bedt kommunikasjonsdirektør Walter De Gregorio om å slutte i jobben etter at sistnevnte vitset om at Blatter satt i baksetet av en politibil.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

FIFAs kommunikasjonsdirektør Walter De Gregorio gir i sin stilling med umiddelbar virkning, opplyser FIFA i en pressemelding ifølge The Guardian. De Gregorio har jobbet som kommunikasjonsdirektør siden 2011 og var en av de mest sentrale rådgiverne til Sepp Blatter.

Oppsigelsen skjer få dager etter at han spøkte om krisen som foregår i organisasjonen. På mandag stilte han opp på sveitsisk TV og fortalte følgende vits:

— FIFA-president Sepp Blatter, kommunikasjonsdirektøren og generalsekretæren sitter i en bil. Hvem kjører? Politiet.

Les også

BBC: Sveitsiske myndigheter har beslaglagt datafiler fra FIFA

Kan ha fått sparken

Flere journalister spekulerer nå i at De Gregorio egentlig ikke har sagt opp, men fått sparken. Nyhetsbyrået AP sin sjefsreporter Martyn Ziegler skriver på Twitter at han har hørt at kommunikasjonsdirektøren ikke skal ha gått av egen vilje og ifølge BBCs Richard Conway har det vært misnøye med hvordan han har håndtert pressen.

— Sepp Blatter ba De Gregorio om å gi seg. Vitsen hans hjalp ikke, men han har også blitt kritisert av en PR-rådgiver nær Blatter, skriver Conway på Twitter.

SLUTTER: Walter De Gregorio.

Det var etter en artikkel fra KleinReport.ch der De Gregorio får deler av skylden for Blatters dårlige rykte, at sveitseren konfronterte Blatter og fikk beskjed om å si opp.— FIFAs generalsekretær Jerome Valcke skal ha blitt sint etter sparkingen. Derfor er det han som takker De Gregorio i pressemeldingen og ikke Blatter selv, skriver Conway.

— Walter har jobbet utrolig hardt de siste fire årene, og vi er evig takknemlig for alt han har gjort. Jeg er glad vi kan fortsette å benytte oss av hans ekspertise ut året, sa Valcke i pressemeldingen.

Les også

EU-parlamentet ber Blatter gå av umiddelbart

I FIFAs uttalelse kommer det også fram at De Gregorio kommer til å ha en konsulentrolle i organisasjonen ut året.

Zico vil overta som FIFA-president

Blatter ga beskjed om at han ville trekke seg tilbake for en drøy uke siden. Det skjedde bare noen dager etter at han var gjenvalgt for en femte periode på kongressen i Zürich. Etter det har det vært knyttet stor spenning til hvem som overtar jobben. Den tidligere brasilianske toppspilleren Zico har bekreftet at han vil satse på å bli den neste presidenten.

— Jo, jeg kan bekrefte at jeg er kandidat, sier 62-åringen ifølge nyhetsbyrået AFP.

— Jeg føler at jeg har det som trengs for denne jobben, og det som er helt sikkert er at mange regler trenger å bli endret, legger han til.

Les også

  1. Zico bekrefter at han stiller til FIFA-valg

  2. Maradona klar til å rydde opp i FIFA

  3. Svensk fotballtopp om FIFA-maktkampen: - Asia og Afrika er redde for Europa