Sport

Nå avslører FIFA Blatters presidentlønn for første gang

Den nye FIFA-ledelsen tar grep.

Den avgåtte presidenten Sepp Blatter hadde i fjor utbetalt rundt 32 millioner norske kroner i lønn fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Den avgåtte presidenten Sepp Blatter fikk i fjor utbetalt rundt 32 millioner norske kroner i lønn fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Det fremgikk da FIFA torsdag for første gang i historien publiserte økonomiske oversikter som avslører presidentens lønn.

Første underskudd siden 2002

De samme regnskapstallene viste at FIFA gikk med et underskudd på 122 millioner dollar i 2015, tilsvarende en drøy milliard norske kroner.

Forbundet begrunner underskuddet, som er FIFAs første underskudd siden 2002, med «uforutsette kostnader tilknyttet de ekstraordinære omstendighetene som oppsto».

– De uforutsette hendelsene som oppsto i 2015 påvirker FIFAs finansielle resultat. Organisasjonen solide egenkapital har samtidig gjort den i stand til å ri av stormen, heter det i en uttalelse.

FIFA opplyser videre at forbundets tidligere generalsekretær Jerome Valcke, som er utestengt fra all fotball i 12 år, hevet en lønn på 18,75 millioner norske kroner i fjor.

Det aller siste møtet i FIFAs eksekutivkomité avvikles i Zürich torsdag og fredag denne uken, under ledelse av den nye presidenten Gianni Infantino. Eksekutivkomiteen skal i tråd med reformene vedtatt på FIFA-kongressen i februar erstattes av et råd som skal ha sitt første møte i Mexico by i mai. (©NTB)

Hør siste episode av podcasten Aftenpodden Sport. Jan Åge Fjørtoft og Bertil Valderhaug oppsummerer den norske suksessvinteren sammen med programleder Kjetil Flygind:

Les også

  1. I helgen kan det åpnes for en regelendring som vil revolusjonere fotballen

  2. FIFA vraket den omstridte sjeiken - Infantino valgt til ny president

  3. Valgdrama i FIFA - Norges favoritt ledet etter første runde