Sport

Isabelle Pedersen mener det er «fair» om hun tar EM-medalje

– Det hadde vært veldig gøy å ta en EM-medalje, sier Isabelle Pedersen.

Isabelle Pedersen klarte ikke å sette ny norsk rekord på Bislett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 • Øystein Vik

BISLETT: Det var en perfekt kveld på legendariske Bislett Stadion torsdag kveld. Det var utsolgt på tribunen, og lufttemperaturen og solsteiken gjorde at det føltes som en friidrettsfest i Sør-Europa, ikke i kalde Norge.

Et av høydepunktene under stevnet sett med norske øyne var Isabelle Pedersen på 100 meter hekk. Hun så skikkelig giret ut før hun begynte å løpe, flørtet med publikum og leverte nok et løp på 12,7-tallet. Tiden til slutt var 12,78, som holdt til 4. plass. Danielle Williams vant på 12,60.

– Det var et greit løp. Ikke noe overlegent. Men et nytt løp på 12,7-tallet. Nå har jeg stabilisert meg der. Og det er der jeg må være skal jeg gjøre det jeg vil gjøre i EM, sier Isabelle Pedersen.

Hun tok en nærmest evigvarende æresrunde på Bislett Stadion. Men etter tre kvarters feiring med fansen møtte hun BT på tribunen.

– Hva er det du vil gjøre i EM?

– Jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal være i finalen, og så hadde det vært veldig gøy å ta en medalje, sier Pedersen, og legger til:

– Jeg synes det er fair om jeg gjør det med tanke på hva jeg har gjort og der jeg har vært, sier Pedersen.

Fått med deg denne saken fra Bislett Games?

Les også

Jakob Ingebrigtsen med supertid – men etterpå var pappa Gjert rasende

En europeer var bedre

På Bislett hadde hun bare én europeer foran seg – hviterussiske Alina Talay som ble nummer to.

– Alt kan skje på hekk. Jeg tar små steg på veien mot målet mitt i EM hele tiden. Hver gang jeg er ute og løper nå blir jeg bedre til noe, sier Pedersen.

Pedersens personlige rekord er ett hundredel bak Christina Vukicevic Demidovs norgesrekord på 12,74. Den ble satt i 2009.

Pedersen har vært nær rekorden flere ganger, og flere trodde hun skulle ta rekorden på Bislett med tanke på den gode formen hun har vært i i år. Men hun kom i mål fire hundredeler bak.

– Det var en fantastisk start igjen av Isabelle. Nå gjenstår det å knekke koden for hvordan hun skal avslutte løpene, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Pedersen sier hun ikke tenkte på norgesrekorden. Men hun nøt opplevelsen av å løpe på Bislett.

– Når vi norske gjør det så bra er stemningen ekstra god. Folk kommer og er virkelig glade i friidrett. For min del er Bislett et sted der jeg virkelig nyter å konkurrere. Her får jeg dele øyeblikket med folk jeg vanligvis ikke får dele det med.

Borge kastet seg voldsomt opp

Tidligere på kvelden fikk publikum se Sigrid Borge kaste spyd. Det var første gang 22-åringen deltok i friidrettens aller gjeveste selskap utenom mesterskap – Diamond League.

– Jeg har sett på Bislett Games siden jeg var liten. Og så hadde nesten hele Osterøy tatt turen, så det var utrolig deilig å få til et bra kast når jeg endelig fikk være med, sier Borge.

Strilen startet svakt med bare 50,47 meter og slet med å få ut sitt beste, men i det sjette og siste kastet gikk spydet hele 61,11 meter. Det holdt til fjerdeplass. Hviterusseren Tatsiana Khaladovitsj vant med 67,47 meter.

INNFRIDDE: Slekt, venner og sponsorer var møtt opp for å se Sigrid Borge kaste spyd i sitt første Diamond League-stevne. Da var det deilig for henne å levere en fjerdeplass i konkurranse med verdenseliten. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg hadde så lyst til å gjøre det bra på Bislett. Jeg var så lettet da jeg fikk det til i det siste kastet. Det var så godt å se at selv om jeg kastet 50 meter i det første kastet, så kan jeg kaste enda lengre senere i konkurransen, sier Borge.

I juli er det Diamond League i London. Da håper Borge også å være med. Men sesongens høydepunkt er EM i Berlin. Der er målet å komme til finalen. Og hun tror hun kan komme over 65 meter. Hennes personlige rekord er 63,28.

– Fysisk er jeg absolutt god nok til 65 meter. Det er bare noen småting jeg må fikse, sier Borge. Nå skal hun hjem til Osterøy for å terpe og trene hardt.

Ezinne Okparaebo, som har meldt overgang til Norna-Salhus, ble nummer syv i 100-meterkonkurransen. Hun løp inn til 11,24, noe som var sesongbeste og vel innfor EM-kravet.

Saken blir oppdatert!

Les mer om

 1. Bislett Games
 2. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Isabelle Pedersen er et bankkort unna den norske rekorden

 2. SPORT

  Isabelle Pedersen jakter rekord i Shanghai: – Så himla vakkert når det først skjer

 3. SPORT

  Pedersen slo den ni år gamle norske rekorden to ganger

 4. SPORT

  Imponert over fremgangen til Isabelle Pedersen: – Hun er en medaljekandidat i EM

 5. SPORT

  Vossingen klarte ikke kravet – blir likevel med til EM

 6. SPORT

  Borges egen dom over sesongen: – Jeg kan ikke få sekseren