Ida Alstad inn i VM-troppen mot Montenegro

Ida Alstad fra Byåsen kommer inn i den norske VM-troppen foran kvartfinalen mot Montenegro. Hun erstatter Vilde Mortensen Ingstad, fra Oppsal.

I TROPPEN: Ida Alstad er i Norges tropp mot Montenegro.
  • Arne Hole

KOLDING: Ida Alstad kom til Kolding mandag kveld. Onsdag morgen før påmeldingsfristen klokken 9.00 ble hun tatt inn i troppen for å være en ekstra sikkerhet hvis kneet til Mari Molid skulle ryke.

— Mari Molids utvikling er positiv, og hun er kampklar som resten av laget. Men den lille usikkerheten knyttet til Molids kne, gjør at landslagsledelsen ønsker å ha Alstad tilgjengelig som erfaren ressurs i det norske midtforsvaret, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i en pressemelding.

Selv om Vilde Mortensen Ingstad går ut av den offisielle VM-troppen, vil hun være med laget videre i mesterskapet som reserve.

- Surt, sier Ingstad

— Det er surt å bli satt ut av troppen, men jeg har lært mye og fått nyttig mesterskapserfaring. Dette har gitt mersmak, og jeg er motivert for å komme tilbake i fremtidige mesterskap. Nå blir jeg med troppen videre for å lære mer og støtte laget videre i VM, sier Vilde Mortensen Ingstad i den samme pressemeldingen.

Ida Alstad ødela akilles i romjulen i fjor, og opptreningen har tatt lang tid. Under Møbelringen Cup spilte 30-åringen hun på rekruttlandslaget mot Island og viste at hun var klar for større oppgaver.

Alstad spilte sitt livs landskamp nettopp mot Montenegro under EM-finalen i 2012 da hun scoret 11 mål. Norge tapte likevel 31-34 etter ekstraomganger.