Mamma Ruud før kvartfinalen: – Er inne i en boble

PARIS (VG) Tirsdag satte Mamma Lele Ruud seg på flyet til Paris. Hun må se sønnen Casper (23) når han spiller en historisk kamp onsdag kveld.

HEIA CASPER: Mamma Lele Ruud (t.h.) klappet godt etter at Casper Ruud slo Ernests Gulbis i første runde i French Open for tre år siden. Nå er hun klar for kvartfinale fra tribunen i Paris. Ved siden av Lele Ruud står Caspers kjæreste, Maria Galligani og manager Venke Aure.

Mamma Lele har sett sønnen vinne fire kamper i French Open foran TV-skjermen hjemme i stuen den siste uken. Men nå måtte hun til Paris for å se ham på grusen.

– Jeg gleder meg over å få være med å se ham konkurrere, det er enormt givende for meg. Han imponerer meg hver dag, sier Lele Ruud til VG.

Hun var på plass i Genève da Casper vant den superdramatiske finalen mot João Sousa for en drøy uke siden. Så dro hun hjem til familien på Snarøya, Casper har to søstre, Caroline og Charlotte, mens pappa Christian og Casper dro rett videre til French Open.

– Jeg er naturligvis veldig glad og stolt på Caspers og hele teamets vegne. Det er en enorm jobb som legges ned år etter år. Vi er et team og dette betyr mye for oss alle, sier Lele Ruud.

GLEDESTÅRER: Mamma Lele Ruud da sønnen Casper spilte seg til tredje runde i French Open i 2019. Pappa Christian helt vil venstre.

I kvartfinalen møter 23-åringen danske Holger Rune. 19-åringen er årets sensasjon i kvartfinalene. Han slo verdensfirer Stefanos Tsitsipas 3–1 i sett på hovedbanen Court Philippe-Chatrier i det enorme Roland Garros-anlegget.

Lele Ruud er ofte til stede når sønnen spiller. Da han gikk til tredje runde i French Open for første gang for tre år siden, ble det mye følelser for mamma, som felte noen gledestårer.

– Jeg er veldig konsentrert. Jeg er inne i en boble. Jeg føler at jeg er inne i hodet på Casper lite grann, så jeg vil helst være i fred. Men jeg er ekstremt engasjert. Jeg får ikke helt med meg hva som skjer rundt, sa mamma Ruud etter den kampen.

Den gang ventet Roger Federer i tredje runde. En enorm kamp, som fikk mye oppmerksomhet. Mamma Ruud satt på arenaen og så sønnen tape mot legenden fra Sveits. For to år siden kunne hun ikke reise til Paris på grunn av coronapandemien.

FØLGER SØNNEN: Casper og Lele Ruud i forbindelse med en pressekonferanse høsten 2020.

23-åringen har blitt slått ut i tredje runde tre år på rad. Men i år løsnet det. Ruud feide polske Hubert Hurkacz av banen 3–1 i fjerde runde mandag. Og onsdag kveld er historisk for Casper Ruud og norsk tennis. For første gang skal en nordmann spille en kvartfinale single i en Grand Slam-turnering.

– Det er helt åpenbart spennende, eller mer nervepirrende om du vil, og som mamma kjenner man på sine barns følelser ekstra sterkt, sier Lele Ruud til VG.

Pappa Christian er trener i Team Ruud. Han har aldri vært langt unna sønnen under oppholdet i Paris. Mamma Lele er den store organisatoren. Kvartfinaler, semifinaler og finale spilles på Court Philippe-Chatrier som har plass til 15.000 tilskuere.

– Nå blir det fint å sitte på arenaen under kvartfinalen, istedenfor hjemme i stuen, sier Lele Ruud.