Kilde sikret tredje strake seier: – Helt surrealistisk

Aleksander Aamodt Kilde (29) er i monsterform og kjørte inn til «grønne tider» for tredje renn på rad under fredagens super-G-renn i italienske Val Gardena.

TRE PÅ RAD: Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til nok en seier under fredagens super-G-renn i Val Gardena.

– Det blir man aldri lei av. Den følelsen er fantastisk. Jeg har ikke klart å oppnå den alt for mange ganger i min karriere, men det begynner å bli noen nå de siste ukene. Det kommer nok aldri til å bli en vane, men jeg trives veldig godt med det, svarer Kilde på spørsmål fra VG om hvordan følelsen av lede når man kommer i mål er.

Det er nordmannens niende verdenscupseier.

– Det er helt surrealistisk egentlig. Nå står jeg her med en seier, det føles veldig bra, sier Kilde til Viaplay.

Kilde startet som nummer 13 og kjørte inn til ledelse med 0,27 foran østerrikske Vincent Kriechmayr.

– Jeg kjenner bakken bra, trives godt her og vet at jeg kan kjøre fort om jeg følger planen. Fytti rakkeren, det var fantastisk, sier fartsløperen.

På toppen sto det noen ordentlige kanoner igjen. Sveitsiske Beat Feuz kjørte inn 0,57 bak, Dominik Paris kjørte inn 0,80 bak, men det var da østerrikske Matthias Mayer kjørte ut det ble virkelig spennende.

– Vi lå jo helt likt på siste split. Man sitter der og bare tenker «fack, fack, fack». Det var nærvepinnende, sier Kilde til Viaplay.

Mayer kjørte inn til annenplass 0,22 bak fartsfantomet fra Norge.

Bærumsguttens største konkurrent om verdenscupen sammenlagt, sveitsiske Marco Odermatt, underpresterte under fredagens fartsrenn og ligger helt nede på 24.-plass 1,37 bak nordmannen.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte veldig fort på toppen, men tapte mye tid mot slutten av løypen, og ligger på 32.-plass 1,83 bak Kilde.

Kilde vant også begge fartsrennene i Beaver Creek, og lå på tredjeplass i totalcupen før fredagens seier. Odermatt ledet med 446 poeng, Mayer lå på annenplass med 310 poeng og Kilde på tredje med 229 poeng.

– De opplevelsene jeg har hatt disse dagene, kunne ikke vært bedre. Det er helt fantastisk, sa Kilde til VG etter triumfene i Nord-Amerika.

Markus Nordgård Fossland startet som nummer 54 og kjørte inn til 39.-plass 2,12 bak Kilde, mens Henrik Røa ikke stilte til start fredag.

PS! Lørdag er det utfor i Val Gardena. Deretter venter to storslalåmrenn i Alta Badia, også det i Italia.