Bokseprofil får hjelp av mentalguru: – Føler en helt annen ro

Mentaltrener Erik Bertrand Larssen (49) har vært med på flere idrettseventyr. Nå vil han hjelpe proffbokser Bernard Angelo Torres (27) opp i verdenstoppen.

TETT PÅ: Erik Bertrand Larssen var med i hjørnet da Bernard Angelo Torres knuste Christian Avila i januar.

Mentaltreneren har vært tett på stjerner som Petter Northug, Suzann Pettersen, Stig-Andre Berge, Martin Johnsrud Sundby og Casper Ruud.

– Jeg felte noen tårer da Berge sikret OL-bronse, og Johnsrud Sundby endelig ble verdensmester. Det å jobbe med topputøvere er spesielt, sier Larssen til VG.

Nå jobber han med «skallen» til Torres.

– Det handler om å finne ut hvilken tilstand man må være i for å prestere på sitt beste. Bernard er ekstremt strukturert i hverdagen, så det er kampsituasjoner vi har fokusert på, sier Larssen.

Torres fra Gran på Hadeland er en tilsynelatende beskjeden fyr. I bokseringen er han derimot nådeløs og står med 17 seirer og ett tap i karrieren.

Etter det første profftapet – mot Frency Fortunato Saya i september – følte han for å ta grep.

– Det var noe som manglet, sier Torres til VG.

Se Torres i aksjon på VG+ Sport fredag kveld:

Manager Roar Sørum, sønnen til trener Kjell Sørum, tok kontakt med Larssen og de avtalte et møte.

– Der fikk jeg høre om Bernard spesielle historie med oppvekst på Filippinene og veien til Norge. Jeg ble kjent med en veldig likandes og ydmyk fyr.

– Det var automatisk noe i meg som gjerne ville hjelpe ham, sier Larssen.

– Erik gir meg trygghet, og jeg kan ringe ham når som helst. Han har hjulpet meg til å fokusere på små, enkle ting, sier Torres.

– Som for eksempel?

– Det å ha det moro og kose meg med boksingen uansett hva som skjer. Jeg føler en helt annen ro nå, beskriver Torres som møter Nasibu Ramadhani (33 seirer, 17 tap) i ringen fredag.

VM-STØTTE: Erik Bertrand Larssen var mye sammen med Petter Northug under ski-VM i Oslo i 2011. Han jobbet i mange år med skistjernen.

Larssen var med i oppkjøringen da Torres knuste Christian Avila i januar, og nå skal han være tett på igjen. En seier vil være et steg mot det som snart kan bli EM-kamp.

– Planen er å være med hele veien til toppen, sier Larssen ivrig.

Gladiator

– Er det noe med kampsport som trigger deg ekstra?

– Det har jeg ikke tenkt på, men det er noe der ... Jeg startet egentlig karrieren med Berge (bryting) og Nina Solheim (taekwondo) i Olympiatoppen.

– Det er ekstra spennende med kampsportutøvere, for det mentale har så mye å si. Du står der alene som en gladiator. Da er det åpenbart at det betyr litt ekstra å være rå i hodet, sier Larssen som også har hjulpet MMA-utøver Marthin Hamlet.

FIGHTER: Erik Bertrand Larssen jobber med tidligere landslagsbryter Stig-André Berge i 2009. Her isbader de på Sognsvann.

Manager Roar Sørum mener Erik Bertrand Larssen har fått Torres «opp et par hakk».

– Han har vært veldig raus, og gjør dette gratis. Det setter vi utrolig stor pris på, sier Sørum.

YouTube: Se hvordan Larssen og Torres forbereder seg til kamp

– Idrettsutøverne jeg har jobbet med har jeg stort sett gjort på fritiden. Det er få utøvere i Norge som kan betale for mentaltrening. Jeg får likevel mye tilbake, og så er det god markedsføring, sier Larssen og konkluderer:

– Det som gir meg mest glede er å føle at jeg er en liten del av en stor suksess der mange har bidratt.