Smell for Silje Opseth: – Ikke der vi er vant til å se henne

Anna Odine Strøm (24) ble også torsdag den beste norske hopperen i Villach i Østerrike. Silje Opseth (23) skuffet stort og klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

SKUFFET: Silje Opseth fikk det ikke til å stemme i østerrikske Villach. Her under et renn tidligere i år.

Østerrikske Eva Pinkelnig vartet opp med nok en utklassingsseier på hjemmebane. Tyske Katharina Althaus tok annenplassen foran slovenske Nika Kriznar.

Norges to største stjerner, Anna Odine Strøm og Silje Opseth, fikk det ikke til å stemme i kvalifiseringen. Strøm hevet seg betraktelig i første omgang og landet på 90,5 meter. Det ga henne en åttendeplass før finaleomgangen. Med et påfølgende hopp på 92 meter, endte hun til slutt på sjetteplass. Hun hadde 5,6 poeng opp til pallen.

Verre gikk det for Opseth, som står med to verdenscupseirer i stor bakke denne sesongen. Hun tapte sin duell med et hopp på 85 meter, og det ble stående som det lengste hoppet blant hopperne som ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

– Det er ikke helt der vi er vant til å se henne. Det handler om å klare å nullstille før liten bakke, selv om hun selvfølgelig helst har lyst til å fly langt, sa TV 2-ekspert Anikken Mork.

Opseth ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, med et godt stykke opp til Pinkelnig og Althaus. Anna Odine Strøm er nummer fem.

Thea Minyan Bjørseth (19) og Nora Midtsundstad (19) var de to andre norske bidragene i finaleomgangen. Bjørseth ble nummer 19, én plass foran Midstundstad. Bare to poeng skilte dem.

Kjersti Græsli (15) og Ingvild Synnøve Midtskogen (15) klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.