Sagosen og Norge skuffet i VM-avslutningen: – Halvslappe

(Tyskland-Norge 28–24) Sander Sagosen bommet på seks av åtte skudd. Norge skuffet i VM-avslutningen.

SVAK KAMP: Sander Sagosen lykkes ikke i VM-avslutningen. Her i duell med Tysklands Djibril Mbengue.

– Vi er mentalt tomme. Det var en tøff dag på jobben i dag, sier Sander Sagosen til Viaplay og kaller sitt eget VM for «varierende» etter ankeloperasjonene sist sommer.

– Langt fra vår beste kamp, mener landslagssjef Jonas Wille.

Tyskland tapte for Norge sist mandag, men hadde full kontroll i kampen om 5.-plassen i Stockholm. Dermed blir Norge nummer seks i VM. Bare to ganger – sølv i 2019 og 2017 – har håndballgutta gjort en bedre plassering i VM.

Men stemningen er laber etter et mesterskap der semifinaleplassen røk på aller mest dramatiske vis mot Spania onsdag. For fjerde mesterskap på rad havnet Norge utenfor medaljekampen. Wille gir landslagets VM terningkast 4.

Tyskland tok umiddelbart grep om kampen. Norge var oppe på 5–5 og 10–10 før pause, men hang etter. Først og fremst fordi tyskerne hadde den beste keeperen i Andreas Wolff. Han «ledet» 7–4 i redninger mot Torbjørn Bergerud de første 30 minuttene.

Norge spilte seg til bra muligheter. Men tre straffer ble stoppet av Wolff. Hverken Sebastian Barthold (to forsøk) eller Sander Sagosen fant gode løsninger fra 7-meteren. Men Tobias Grøndahl kom inn og scoret på sin eneste ballberøring til slutt i omgangen.

BOM; BOM, BOM: Kevin Gulliksen scoret bare to av sine fem avslutninger. Norge bommet på 22 skudd mot Tyskland.

– Halvslappe avslutninger, klaget Viasat-kommentator Daniel Høglund som mener Norge leverte «en av de svakeste kampene på lang, lang tid».

– De snakker mye om stolthet og ære. Det så jeg ikke mye til i dag, sier ekspert Joachim Boldsen som er europamester i håndball.

– Ukonsentrerte avslutninger. Norge har bommet på tre straffer. Det gjør en forskjell, oppsummerte Viaplay-ekspert Ole Erevik.

– Jeg kan garantere at det ikke handlet om motivasjon. Men vi fikk ikke ut de siste prosentene, svarer Jonas Wille.

Men Norge lå under 16–13 etter at kun kontringsspillet hadde fungert optimalt. Seks av målene kom slik. Sagosen leverte fire målgivende pasninger i angrep, men slet med bare en scoring på fire forsøk de første 30 minuttene.

Norges assistenttrener pekte også på tre straffemiss.

– Vi klarer ikke helt å henge med på Tysklands fart. Men vi tror vi kan endre dette, meldte Martin Boquist til Viaplay.

Men det var tyskerne som styrte starten av 2. omgang. Sagosen fortsatte å misse på avslutningene. Plutselig ledet Tyskland med seks mål etter 35 minutter.

Da satte Norges største stjerne seg på benken.

Sagosen kom inn igjen på slutten og serverte Norges klart beste spiller, Magnus Gullerud. Strekspilleren satte seks mål på bare syv skudd.

Men det var ikke nok.

– Kjedelig selvfølgelig. Vil gjerne vinne. Men det butter skikkelig i dag, sier Magnus Gullerud og mener følelsen er «tung» etter VM-avslutningen.

VM-finalen Frankrike-Danmark spilles kl. 21.00. Bronsefinale Sverige-Spania kl. 18.00. Begge kampene vises på TV3 og Viaplay.