Sport

Spent før seriestarten: – Vet ikke hvordan formen vår er

Volleyball: Etter en annerledes sesongoppkjøring uten turneringer og treningskamper, er volleyballspillerne i Randaberg klare for seriestart.

Martine Gilje (t.v.) og Tuva Arrestad er klare for en ny sesong med Randaberg IL.
  • Ingvild Lygren

– Vi har ikke spilt en eneste turnering før sesongen, slik situasjonen er nå har det ikke vært mulighet til det, sier trener Espen Sørbø som trener damelaget til Randaberg IL.

Koronapandemien stoppet all aktivitet på parketten i vår, først i august var damelaget tilbake på banen og i gang med sesongoppkjøringen. Sørbø mener det ser godt ut, men er svært usikker før lørdagens serieåpning mot Førde.

– Jeg vet ikke hvordan formen vår er. Den virker ok, men vi mangler kamptrening, så det er umulig å si sikkert. Jeg tror formen til de fleste lag kommer til å svinge en del i begynnelsen av sesongen. Jeg håper vi klarer å stabilisere oss først, sier han.

Les også

Mol og Sørum europamestere for tredje gang

Nye spillere

Også før denne sesongen har det vært store utskiftninger i Randaberg-stallen. Kaptein Ragnhild Torgersen har lagt opp. Det samme har Lise Berit Rugland og Sunniva Haaland.

Kari Vølstad Bogen har flyttet til USA for å studere og spille for Wingate University i North Carolina, mens Live Sørbø er profesjonell volleyballspiller i den tyske bundesligaen og spiller for Aachen.

Men når noen spillere forsvinner, så kommer det nye inn. Treneren er svært fornøyd med det nykommerne har vist så langt.

En av nykommerne er Maria Poole (23). Hun kom hjem igjen fra et fire år langt stipendopphold med idrett og studier i New York i USA i mars på grunn av koronasituasjonen.

Andre nye på laget er søsteren Emily Poole, og Wilde Jakobsen, Marthe Lassesen Fredheim, Maria Dahl og Mille Kjosås. Alle er klare for å smashe Randaberg til nytt NM-gull denne sesongen.

– Vi er veldig giret på å gjøre det like bra som laget gjorde det i fjor. Det blir veldig gøy å komme i gang, og fighte for å være på topp i Norge, sier Poole.

– Målet vårt er å ligge på toppen av tabellen og kjempe om både seriegull og NM-gull. Jeg liker ikke planlegge for noe annet, sier den rutinerte treneren og smiler.

Sørbø håper å kjempe om nytt NM-gull denne sesongen også. Her fra gullfeiringen forrige sesong.

– Vil kjempe i toppen

Også herrelaget har hatt flere utskiftninger i laget det siste året. Flere av de rutinerte spillerne har lagt opp og årets tropp består av mange unge spillere. Trener Tor Ragnar Gilje mener at troppen er god nok til å kjempe i toppen, og sier at de har som mål å være blant topp fire.

– Vi har ikke spilt en eneste treningskamp siden serieslutt, så det blir en veldig spennende sesongstart. Vi vet nesten ingenting om de andre lagene heller, sier Gilje.

Les også

Skolen klekker ut volleyballspillere i verdenstoppen – nå ringer trenere og lag fra «hele verden»

Flere profesjonelle spillere som egentlig holder til i utlandet er fortsatt i Norge og spiller på ulike lokale lag. Mange av dem blir værende ut året. Gilje tror det kan føre til at nivået i Mizuno-ligaen blir ekstra høyt denne sesongen.

– Det skal bli gøy å se hvordan det går for oss. Vi ble bedre og bedre utover i sesongen i fjor, sier han.

Både damene og herrene serieåpner mot Førde på hjemmebane førstkommende lørdag.

Les mer om

  1. Volleyball
  2. Randaberg IL