Sport

Vettel-sjefen: – Vil vinne VM innen fem år

Aston Martin-sjef Otmar Szafnauer håper at teamet kan få verdensmesteren i Formel 1 allerede innen 2025. Men blir det med Sebastian Vettel (33) som fører?

ASTON MARTIN-JUBEL: Sebastian Vettel blir omfavnet av begeistrede teamkolleger etter 2. plass i Aserbajdsjan.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Otmar Szafnauer kommer med sine tanker i en videopressekonferanse sammen med teknologipartneren IFS, med utvalgte medier, blant annet VG.

– Hvis vi kan bli en VM-utfordrer i løpet av tre-fire år, så ville det være en suksess. Å vinne VM i løpet av fem år ville jeg vurdere som suksessfylt, sier Otmar Szafnauer.

Hans «hoderegning» baserer seg på hva han har sett av andre Formel 1-team, og hvor lang tid de har trengt fra de har overtatt til et lag til de har klart å utvikle det til et toppteam.

Les også

Schumacher raste mot lagkameraten: – Vil han drepe oss?!

– Vi kan se på de teamene som i senere tid har flere VM-gull etter hverandre. Mercedes trengte fire år tter at de kjøpte teamet fra Brawn, og så vidt jeg kan huske trengte Red Bull tre-fire år etter at de kjøpte Jaguar-teamet, sier Aston Martins Formel 1-sjef.

Kan det bli med Sebastian Vettel som fører? Han vil i så fall være 39 år ved utgangen av 2025.

Sebastian Vettel og Sergio Perez jublet begge etter å ha blitt nummer tre og nummer én i Aserbajdsjan.

Etter en trøblete start på 2021, går det nå stadig bedre for mannen som ble verdensmester fire ganger med Red Bull – og som mange trodde skulle bli tidenes Formel 1-fører. De siste to løpene har vært meget oppløftende for tyskeren: 5. plass i Monaco og 2. plass i Aserbajdsjan.

– Sebastian har utvidet vår tilnærming til jobben. Debrifingene våre har endret seg. Både Lance (Stroll) og hele teamet er glade for det, sier Szafnauer.

Les også

Verstappen-krasj og Hamilton-drama i utrolig Formel 1-avslutning: – Sinnssykt!

Vettel har 13 års erfaring fra Formel 1-sporten. Aston Martin er i 2021 for første gang i Formel 1 siden 1960. Det er det tidligere Racing Point-teamet som har fått nytt navn (og som tidligere var Force India, Spiker, Midland og Jordan).

Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen svarer slik når vi spør Szafnauers forhåpninger om VM-gull allerede om fem år:

– Det tror jeg er for optimistisk, men om det nye regelverket med budsjett-tak og nye biler fungerer etter planen, så skal det bli enklere for de mindre teamene å hevde seg. At Aston Martin kan kjempe om en og annen seier ser jeg ikke bort fra, men jeg tror ikke de kan kjempe om VM-gull i kamp mot Mercedes, Red Bull og Ferrari.

– Hva med Sebastian Vettels rolle?

– Vettel har vært en skygge av seg selv de siste par årene, men har nå imponert i et par løp. Om det er et tegn på at han er på vei tilbake til sitt gamle jeg, eller om det kun er tilfeldig, er for tidlig å si. Om jeg skal være ærlig tviler jeg på om Vettel kjører for Aston Martin om fem år når de har ambisjoner om å vinne VM.

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Aston Martin