«Arbeidsuhell» ødela for Granerud: – På tide at det kom en ordentlig bom

Halvor Egner Granerud hadde muligheten til å tangere seiersrekorden til Roar Ljøkelsøy, men hoppet seg ned fra første- til syvendeplass i finaleomgangen. Istedenfor ble Marius Lindvik beste nordmann på en tredjeplass.

I TOPPEN IGJEN: Halvor Egner Granerud, her fra fredagens kvalifisering.

Roar Ljøkelsøy har i over 15 år vært den norske herrehopperen med flest verdenscupseirer i løpet av karrieren og de færreste hadde nok trodd at noen kunne true rekorden hans denne sesongen. Lørdag så det ut til at Halvor Egner Granerud skulle tangere Ljøkelsøy, men han klarte ikke å holde følge med de beste i finaleomgangen.

Nordmannen ledet med et halvt poeng etter den første omgangen til Bor Pavlovcic, men begge to endte utenfor pallen.

– Det var en bommert, rett og slett. Et arbeidsuhell, sier Granerud til VG.

– Jeg blir fryktelig sen. Det er slikt som skjer. Det er kjipt, men det er lenge siden jeg har hatt et slikt hopp. Jeg merker selvfølgelig at det er kjipt, men det var litt på tide også at det kom en ordentlig variant av en bom, sier han videre.

Seieren gikk til Ryoyu Kobayashi, 0,3 poeng foran hjemmehåpet Andrzej Stekala og 1,1 poeng foran Marius Lindvik.

Lindvik lå på tiendeplass etter første omgang og imponerte med rennets lengste hopp i den andre omgangen. Med det hoppet han seg altså helt opp til tredjeplass i rennet og ble beste nordmann. Det var i det hele tatt en god norsk lagprestasjon, hvor også Daniel-André Tande (nummer seks) og Robert Johansson (nummer ni) kom seg inn blant de ti beste.

Granerud forteller til VG at det umiddelbart ut fra hoppkanten kjentes fryktelig ut og at han ble overrasket over hvor nær han var den grønne streken (som viser hvor langt en hopper må hoppe for å ta ledelsen). Granerud endte til slutt 5,9 bak vinner Kobayashi.

– Det er jo en ordentlig lærepenge og det tror jeg kan være godt å få en gang iblant. Jeg er ikke perfekt og da er det fint å få seg en på trynet, sier Granerud.

Les også

Øyeblikket som forandret alt for Granerud: – Den helgen er grunnen til resultatene

Bakken i Zakopane er også stedet hvor Granerud har hatt sesongens svakeste plassering. I midten av januar hoppet han seg ned til en 23. plass i det individuelle rennet. Det er spesielt hastigheten på hoppkanten som har vært problemet for nordmannen.

– Jeg tror nok det er større sannsynlighet for at en bom skal skje her. Det er mye jeg må tenke på for å få til gode hopp. Da blir muligheten for å gjøre feil større. Det er helt klart et resultat av at jeg har mer å tenke på. Da det ble det én ting for mye, sier Granerud, som får en ny mulighet i Zakopane søndag.

– Jeg får med meg ganske mye selvtillit fra dagen i dag. Kjører jeg litt bedre og treffer litt bedre, så kan det bli bra, sier han om mulighetene i søndagens renn.

Selv om Granerud ikke klarte å tangere Ljøkelsøys norske rekord med elleve verdenscupseirer, er han nå den norske herrehopperen med flest verdenscuppoeng i løpet av en verdenscuppoeng.

Han har nå 1442 poeng, to poeng mer enn hva Roar Ljøkelsøy klarte i 2004/05-sesongen.

Granerud har hele 447 poeng ned til nærmeste konkurrent, Markus Eisenbichler, i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt.