McIlroys råd til Hovland: – Bare vær deg selv

Rory McIlroy (32) ber Viktor Hovland (24) senke skuldrene før han blir tidenes første nordmann til å spille i Ryder Cup, mens Lee Westwood (48) kaller Hovland en «fenomenal golfer» og «veldig fin gutt».

DUO? Rory McIlroy og Viktor Hovland ble satt opp på pressekonferanse og trening sammen tirsdag, før Ryder Cup spilles fredag til søndag. Kanskje er det et hint om at de kommer til å spille i par.

– Som jeg sier til alle «rookies», golfen din er grunnen til at du er her. Til Viktor sier jeg «bare vær deg selv». Han er en av beste spillerne i verden, sier McIlroy til VG.

Prestisjetunge Ryder Cup mellom USA og Europa spilles på Whistling Straits-banen i Haven, Wisconsin, 24–26. september. McIlroy debuterte selv i Ryder Cup bare 21 år gammel tilbake i 2010.

– Viktor er allerede en herlig lagkamerat med energien og entusiasmen han bringer til laget vårt. For Viktor er det bare å komme seg ut på golfbanen, være seg selv og spille hans spill. Det er mer enn bra nok, sier McIlroy.

Da McIlroy var ferdig med sitt møte med pressen, kom Viktor Hovland. Det europeiske laget trener på Ryder Cup-banen senere tirsdag. Hovland og McIlroy skal etter planen gå ni hull sammen med Sergio Garcia og Lee Westwood.

På Eurosports spørsmål om Hovland kan tenke seg å spille i par med McIlroy på foursome og fourball (fredag og lørdag), la ikke 24-åringen skjul på at han er positiv til det.

Les også

Ryder Cup-kaptein Harrington til VG: – Derfor er Hovland attraktiv

– Det hadde vært dritkult å spille med Rory. Det er første innspillsdag i dag. Vi prøver å sette folk sammen. Vi får se hvordan det går, men det hadde vært utrolig kult å spille med ham. Samtidig kunne jeg fint spilt med nesten alle på laget. Det kommer til å være en ære uansett, sier Hovland.

48 år gamle Lee Westwood kom på pressetreffet etter Hovland. Han spiller sin ellevte Ryder Cup og fikk spørsmål fra en britisk journalist om hvordan det er å spille med en som er halvparten så gammel.

– Jeg var også 24 år da jeg spilte min første Ryder Cup. Viktor er en spesiell golfer og jeg liker å spille med ham. Han har ingen svakheter i spillet sitt. Han er også en veldig fin gutt. Honnør til foreldrene hans som oppdro han. I tillegg er han også en fenomenal golfer, sier Westwood og smiler godt.

Hovland trekker frem overfor VG at Westwoods engasjement før hans ellevte Ryder Cup er fascinerende. Hovland har studert høydepunkter fra tidligere Ryder Cup-utgaver med Westwood og Garcia.

– Du ser på statistikken hvor mye de har vunnet over hele verden. Gang etter gang, uke etter uke, leverer de hver eneste gang. Det er så kult å se noen av de øyeblikkene, og hvordan de håndterer presset, som er så stort, sier Hovland.

Mandag sa Europas kaptein Pádraig Harrington (50) til VG at Hovland var så attraktiv å spille i par med for hele laget på grunn av den ungdommelige entusiasmen nordmannen har.

  • USAs lag består av Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Justin Thomas, Xander Schauffele, Tony Finau, Jordan Spieth, Scottie Scheffler, Daniel Berger og Harris English. Steve Stricker er kaptein.
  • Hovland utgjør det europeiske laget sammen med Paul Casey, Matt Fitzpatrick, Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Rory McIlroy, Jon Rahm, Lee Westwood, Bernd Wiesberger, Sergio Garcia, Shane Lorwy og Ian Poulter. Pádraig Harrington er kaptein.