Sandvolleyballstjernen med kryptisk melding: – Jeg er mindre singel enn på lenge

KRINGSJÅ (VG) Forholdet mellom Norges sandvolleyballstjerner er så godt at Christian Sørum til og med ferierte med makker Anders Mol og kjæresten hans. Samtidig fortsetter jakten på en annen makker - og VM-gull i Roma.

STJERNEDUO: OL-mestrene Christian Sørum og Anders Mol forsøker å toppe formen i jakten på VM-gulleet som mangler.

– Det går fremover. Jeg er vel mindre singel nå enn på lenge, men det er en del å finne ut av ennå, sier Sørum.

– Øver du på noen språk eller?

– Neei... Ehm, øh... Så mye du har fått med deg da! Hvordan vet du det her?! flirer 26-åringen fra Rælingen og blir litt flau, mens makkeren ler enda høyere ved siden av.

Det er imidlertid ikke mye tid til dating.

Sandvolleyballduoen er nå på plass i Roma for å spille VM som slås i gang 10. juni. Mol og Sørum spiller sin første kamp lørdag. En eventuell finale spilles søndag 19. juni.

– Dere er veldig kjekke, roper en ung gutt fra et vindu på skolen like ved banen, og nok en gang rødmer duoen når VG møter dem før avreise.

Vinterlandet Norge har plutselig blitt en nasjon med en rekke utøvere som utpreger seg i den ypperste verdenseliten også i sommerlige idretter.

OL-mesterne medgir at det har vært mer oppmerksomhet, spesielt etter gullet i Tokyo.

Fjorårssesongen var knalltøff, men motivasjonen er på topp for å sikre den ene turneringen som mangler: Verdensmesterskapet.

I VM i Hamburg 2019 ble det VM-bronse, men de glemmer likevel ikke det smertefulle tapet i semifinalen.

– Det gjorde jævlig vondt. Det har vi ikke lyst til å oppleve igjen. Jeg kjenner mange som skal ned til Roma å heie, så forhåpentligvis får vi en liten Norge-sving som kan få en bra opplevelse der nede, sier Anders Mol.

I etterkant av intervjuet har Mol og Sørum dratt i land turneringsseieren i tsjekkiske Ostrava, mens de valgte å trekke seg fra turneringen i Latvia for å ikke ta noen medisinske sjanser før VM i Roma.

– Motivasjonen har ikke blitt noe mindre. Vi ønsker å bli bedre og utvikle oss selv som utøvere på banen. Vi har ikke vunnet VM og det er et stort mål for oss, sier Sørum.

– Jeg tror ikke nivået på sandvolleyball har vært bedre noen gang. Det er skyhøyt nivå og det er ekstremt mange nasjoner som kan vinne turneringer, fortsetter han, før makker Mol skyter inn:

– Jeg har aldri hørt Christian snakke så mye. Det er helt sjukt, ler 24-åringen.

– Og forholdet deres?

– Det blomstrer, sier Mol.

– Vi er flinke til å holde gløden i forholdet oppe, sier Sørum

– Christian var jo med meg på ferie til Sør-Afrika med dama og et annet vennepar, så det er bare bra, sier Mol.

– Hvordan er det å være femte hjul på vogna?

– Nå føler jeg meg som en del av Anders og Karoline sitt forhold, så langt det lar seg gjøre. Det var veldig koselig. Det sier litt om forholdet vårt når vi kan ha en hel sesong sammen og beinhardt kjør, og så når vi har ferie så kan man feriere sammen også, forteller Sørum.

Anders Mol tilbringer mye tid sammen med kjæresten Karoline Olsen, som nylig ga seg i Kristiansand Vipers etter tre års skademareritt. Med 250 reisedøgn i året blir det likevel mer tid sammen med Sørum enn kjæresten.

– Jeg tror de har et bra forhold, det virker sånn. Anders er litt mer sjefete hos meg, så er han litt roligere hos Karoline, ler Sørum.

Selv om Sørum er på jakt etter en fast makker utenfor banen, er det ikke aktuelt å bytte på banen. Anders Mol ser for seg å kunne holde på lenge.

– Vi har en veldig spennende OL-rekke med Paris, Los Angeles og Brisbane.

– Du ser helt frem dit?

– Ja, jeg har lyst til det! I hvert fall de to neste, så får vi se med Australia i 2032, forteller han.

Mol og Sørum VM-åpner mot italienske Davide Benzi og Carlo Bonifazi. VM sendes på Viaplay.