Ingen norske på pallen i åpningsrennet av Raw Air: - Veldig skuffet

De norske hopperne klarte ikke innfri forventningene på hjemmebane da Raw Air gikk av stabelen i Lillehammer.

IRRITERT PÅ SEG SELV: Halvor Egner Granerud var rådvill etter rennet.

Halvor Egner Granerud ble beste norske på 4.-plass. Østeriske Stefan Kraft vant rennet, og tok dermed sin 24. verdenscupseier. Veteranen vant etter at ledende Ryoyu Kobayashi mislykkes i sitt siste hopp.

Egner Granerud var langt fra tilfreds med egen innsats.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg får ikke til å fly. Hoppingen kjennes bra ut, men jeg vet ikke helt hva som gjør at hele hoppet sprekker. Det er irriterende, sier Granerud til NRK.

Robert Johansson ble nest beste norske på 11.-plass.

Landslagssjef Alexander Stöckl mener det er mye å bygge videre på etter rennet i Lysgårdsbakken.

– Jeg vil si meg fornøyd. Spesielt med Robert. Han leverer bedre enn tidligere. Halvor avslutter konkurransen godt. Det er bare førstehoppet som gjør at han ikke blander seg helt i toppen. Nå må vi jobbe videre inn mot Kollen, men vi er ikke langt unna. Det er greit med tanke på det som kommer neste uke, sier Stöckl til NRK.

For de andre ble det en noe tyngre dag i bakken. Johann André Forfang vant gårsdagens kvalik, men feilet allerede i førsteomgang under Raw Air-rennet på Lillehammer. Tromsøværingen landet på beskjedne 116.5 meter. Dermed er han ute av sammendraget allerede før konkurransen er ordentlig i gang.

Foran finaleomgangen skuffet også Marius Lindvik. Den regjerende olympiske mesteren hoppet 126 meter, noe som bare holdt til en skuffende 21.-plass. Hoppet i finaleomgangen var heller ikke all verden. Dermed endte Lindvik som nummer 21 også etter finalen.

Les også

Granerud på pallen i Lahti – Lindvik skuffet

Nordmannen som hadde best utgangspunkt etter førsteomgang var Halvor Egner Granerud. 25-åringen hoppet 131.5 meter, noe som holdt til 5.-plass foran finaleomgangen.

– Det var ikke noe gøy hopp, men jeg er ikke sikker på hvorfor det ble så rotete. Det føles litt håpløst når man begynner å vingle og gir fra seg meter på meter. Det er fryktelig surt. Det har vært litt sånn for meg i år, oppsummerte Granerud overfor NRK foran finaleomgangen.

Japanske Ryoyu Kobayashi ledet etter å ha landet på 136 meter og med gode stilkarakterer.

Daniel André Tande holdt seg akkurat innenfor topp ti, mens Robert Johanssons utgangspunkt var fra 12.-plass. Med et hopp på 137 meter i finaleomgangen, holdt det til å bli nummer 11 for Johansson da alt skulle telles opp.

IKKE LIKE GOD FLYT: Marius Lindvik har ikke klart å bevare den gode OL-formen som sikret ham gull i stor bakke i Beijing.

– Jeg kjenner på den indre kritikeren i men, men jeg er inne på noe. Samtidig har jeg fremdeles mye å gå på. Alt i alt ble det likevel en positiv dag i bakken, sa Johannsson til NRK etter rennet.

Tandes andrehopp var hakket mer skuffende med 130 meter. Han ble nummer 16.

Finaleomgangen var så vidt i gang før rennet ble stanset grunnet teknisk trøbbel med strømanlegget i Lysgårdsbakken. Rennet kom derimot raskt i gang igjen, men ble langt fra noen optimal start for de norske på Raw Air. Lørdag venter Holmenkollen.

Kvinnene tjuvstartet Raw Air i går, hvor Silje Opseth ble beste norske på 5.-plass. Kvinnene skal på nytt i aksjon klokken 19.30 i kveld.