Sport

Stjerner refser Formel 1-løpet i glamorøse Monaco: – Ekstremt kjedelig

Lewis Hamilton og Fernando Alonso mener at helgens VM-runde i formel 1 i Monaco var den kjedeligste noen gang.

Daniel Ricciardo var henrykt etter seieren i Monaco i helgen. Konkurrentene hans ga imidlertid løpet det glatte lag. Foto: AP

Helgens VM-runde i formel 1 ble avholdt i glamorøde omgivelser i Monaco. Men selve løpet får det glatte lag fra sportens største stjerner.

Daniel Ricciardo vant fra beste startposisjon til tross for at motorkraften i Red Bull-bilen var redusert med 25 prosent.

Bak ham skjedde det svært lite på den trange banen i fyrstedømmet.

Det var ikke behov for noen sikkerhetsbil for første gang siden 2009.

– Dette ble ekstremt kjedelig, kanskje det kjedeligste løpet som er blitt kjørt. Ingen sikkerhetsbil, ikke noe gult flagg. Jeg tror at sporten må tenke litt mer på å lage show, for dette ble skuffende greier. Vi er nødt til å gi noe til fansen slik at de i det minste får litt igjen for pengene. Dette er Monaco, og det er slik det er. Vi starter i den rekkefølgen vi kvalifisert inn til, og slik ender det i mål også, sa Fernando Alonso.

FIKK DU MED DEG DETTE? Formel 1-legende refser nytt forbud: – De var jo ikke nakne!

Mclarens Fernando Alonso var ikke fornøyd med helgens VM-runde i Monaco. Foto: AP

– Det vil sjokkere meg om noen holdt seg våkne

Alonso har tidligere vunnet to ganger i Monaco.

Finnen Kimi Räikkönen var like frisk i uttalelsene som Alonso og VM-leder Lewis Hamilton.

– Kvalifiseringen avgjør alt her. Det skjer ikke mye. Alle kjører i en rekke etter hverandre, og føreren i tet dikterer farten, sa Räikkönen.

– Det vil sjokkere meg om noen hjemme i TV-stolen klarte å holde seg våkne. Dette var ikke kjøring slik det skal være. Ingen angrep, bare ren defilering, sa Lewis Hamilton.

Les mer om

  1. Formel 1