Sport

Billig-OL blir 4,4 milliarder dyrere enn antatt

De foreslåtte kuttene i Oslo-OL vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere har anslått.

Slik vil det se ut under OL i Oslo i 2022, ifølge OSLO2022-etaten. Illustrasjonsbilde: OSLO2022

 • NTB

Det viser en gjennomgang utført for Kulturdepartementet og Finansdepartementet. En kvalitetssikringsgruppe har vurdert gjennomførbarheten og kostnadsbesparelsene i tiltakene Oslo2022 har lagt fram.

– Det er kvalitetssikringsgruppens vurdering at gjennomføring av de tiltak som vurderes som realistiske og gjennomførbare, vil redusere behovet for brutto statsgaranti med cirka 4,8 milliarder kroner og for offentlig tilskudd med cirka 1,8 milliarder kroner, heter det i en pressemelding fraKulturdepartementet.

Oslo2022 anslo at de foreslåtte kuttene ville redusere behovet for en statsgaranti med 8,8 milliarder kroner og behovet for offentlig tilskudd med 4,3 milliarder kroner.

– Det er bra at Oslo2022 har gjort noen grep som realitetsorienterer prosjektet i forhold til kostnadsnivå og kostnadsfordeling. Gjennomgangen vi har fått nå, vil være med i underlagsmaterialet for regjeringens beslutning, sier kulturminister Thorhild Widvey (H). (©NTB)

 1. Les også

  En av tre snur i ny OL-meningsmåling

 2. Les også

  «OL-forvirringen er total»

 3. Les også

  Solid OL-flertall i Høyre

Les mer om

 1. OL

Relevante artikler

 1. SPORT

  OL-kutt på 8,8 milliarder

 2. SPORT

  Ny meningsmåling: Folk tror ikke på «billig-OL»

 3. SPORT

  OL-støtten øker etter foreslått milliardkutt

 4. POLITIKK

  De borgerlige partiene har vedtatt kutt for hele staten - skjermet seg selv

 5. SPORT

  Vraker OL i Drammen, Vikersund og Fredrikstad

 6. SPORT

  - Vi vil ikke øke billettprisene til OL