Sport

Jakob og Henrik Ingebrigtsen imponerte stort i USA: - Helt fantastisk

Først smalt Jakob Ingebrigtsen til med en suveren avslutning og seier på 1500 i Palo Alto. Litt senere viste broder Henrik at han er tilbake som storløper med pers og seier på 5000.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

  • Svein Hagen

Jakob Ingebrigtsen gikk opp i teten en drøy halv runde før mål, det til tross for at det var en rekke storløpere med mye bedre personlige rekorder enn han selv i feltet.

Og på de siste 200 meterne knuste han konkurrentene med over sekundet.

– Jeg hadde faktisk ventet at det skulle gå litt raskere underveis, men slik ble det ikke. Og jeg kjente at jeg hadde massevis av krefter igjen før den siste runden. Gikk da helt fram for å være i god posisjon når selve spurten skulle starte, forteller en meget godt fornøyd Jakob Ingebrigtsen til Aftenbladet.

17-åringen, blir 18 i september, gikk rett i front 200 meter før mål og så seg aldri tilbake. Han kunne løpe over målstreken som vinner med ny personlig rekord på 3.39,06. På plassen bak Sandnes-løperen fulgte Paul Chelimo med 3.40,16.

Les også

  1. Jakob Ingebrigtsen slo OL-mesteren og satte personlig rekord i sesongstarten

  2. Fjørtofts TV-opptreden vekker oppsikt: – Helt vanvittig

Fantastisk åpning på sesongen

– Helt fantastisk å så en slik åpning på sesongen. Det gir en bekreftelse på at treningsarbeidet vi har lagt ned så langt i oppkjøringen har vært veldig bra, sier han.

Jakob Ingebrigtsen legger ikke skjul på at han ser veldig lyst på sesongen som kommer etter denne gode åpningen i USA i morgentimene i dag.

– Nå kommer vi rett ned fra høyden til dette stevnet med masse mengdetrening i kroppen. Formen har ikke blitt spisset i det hele tatt inn mot dette stevnet, understreker han.

Etter løpet måtte han tørke litt blod og rense noen sår på framsiden av begge leggene sine.

– Blir lett noen pigger inn i leggene når tempoet blir for lavt og alle løperne samler seg i en klynge. Men det er ikke noe som vil hemme meg videre, forklarer han.

I kvinneklassen ble Camilla Ziesler nummer åtte i sitt heat med 4.23,76 på den samme distansen.

Henrik er tilbake som storløper

Henrik Ingebrigtsen har ikke konkurrert på bane på et år, og var selvsagt veldig spent på hvordan kroppen ville respondere på et baneløp. Sammen med broren Filip valgte de å løpe 5000 meter i et veldig stort felt.

Mens Filip måtte bryte etter å ha fått litt problemer med en hæl, så lå Henrik klokt plassert i feltet underveis. Men helt tydelig at han likevel hadde god kontroll på farten som ble holdt.

Etter en meget rask sisterunde og durabelig fight med Riley Masters ble Henrik dømt først i mål med tiden 13,16,97, som var ny personlig rekord med vel ti sekunder og samtidig langt under det norske kravet til EM-deltakelse på distansen. Ingen tvil om at Henrik Ingebrigtsen er tilbake som den storløperen han var før han fikk sine skader.

– Det var utrolig kjekt å få til et slikt løp allerede i åpningsstevnet, forteller Henrik Ingebrigtsen på telefonen fra Palo Alto.

– Rått å stå på startstreken igjen

Han legger ikke skjul på at han var spent og usikker før startskuddet smalt på løpet.

– Jeg har jo ikke deltatt i et baneløp på et år, og har kun løpt EM i terrengløp i desember etter at jeg ble operert i juni i fjor. Må innrømme at jeg tenkte at det kom til å bli en hard 5000 meter like før start, sier han.

Etter at det gikk litt tungt den første halvdelen av løpet, så løsnet det for Sandnes-løperne mot slutten.

– Helt vanvittig å løpe inn til seier og personlig rekord i mitt første banestevne igjen. Faktisk er tiden den tredje beste i Norge gjennom tidene. Og tar jeg ikke feil, så tror jeg at tiden min omtrent er årsbeste i verden så langt, forklarer han før han legger ut på nedjoggingen.

Les mer om

  1. Henrik Ingebrigtsen
  2. Jakob Ingebrigtsen