Sport

Sauerland: - Jeg tror Brækhus aldri vil bli slått

I 23.30-tiden går Cecilia Brækhus (33) i ringen mot tyske Jennifer Retzke (30) i København.

Cecilia Brækhus setter alle VM-beltene på spill lørdag kveld. Foto: Tor Høvik

  • Mads Bøyum

København (bt.no): Brækhus setter alle sine fire verdensmesterbelter på spill i kampen, som kun vises på Pay Per View-tv i Norge.

Kampen er et såkalt tvungent tittelforsvar, det er ikke Brækhus og hennes team som har valgt motstander, men forbundet IBF – det siste Brækhus ble verdensmester i.

— Av kampene mine i år, tror jeg dette kan bli den enkleste. Jeg har hatt tre tøffe motstandere før i år, to av dem verdensmestere, sa Brækhus til BT fredag.

  • Følg kampen direkte her!

Også promotor Kalle Sauerland vedgår at Brækhus er kjempefavoritt. Før Brækhus’ 27. proffkamp, tror Sauerland den norske kvinnen kan gå gjennom karrieren uten et eneste nederlag.

— Det kommer alltids en dag der den store mesteren blir slått, men personlig tror jeg ikke hun noen gang vil bli slått.

Han begrunner det dels med Brækhus’ mentale styrker, men også det fysiske.

— Hun er i fantastisk form nå, etter å ha trent nesten sammenhengende siden kampen mot Ivana Habazin (Brækhus-seier i september).

Samtidig uttrykker han seg respektfullt om Retzke.

— Hun har gjort seg fortjent til denne kampen og hun har en av kvinneboksingens høyeste knockoutprosenter. Det er fakta. Boksing er også nydelig på den måten at absolutt alt kan skje, sier Sauerland.

Han legger til:

— Jeg tar ofte feil om boksing også, og det er en veldig uforutsigbar sport. Så Cecilia må være veldig forsiktig mot Retzke. I Cecilias forrige kamp, hadde hun veldig «åpen» boksestil, det tror jeg vil være farlig å gjenta nå.

Brækhus får «selskap» av Tim-Robin Lihaug fra Sotra, Oslo-karen Alexander Hagen og sørlendingen Kai Robin Havnaa på Nordic Fight Night-stevnet lørdag. Kampene går i Falconer-salen i København sentrum. Også Lihaugs kamp er kun tilgjengelig på Pay Per View i Norge.

Les også

  1. Brækhus' advarsel til konkurrenten: - Ikke smart å gå opp i vekt

  2. Satser du 1000 kroner på Brækhus, får du 10 kroner i gevinst

  3. Dette bildet viser hvor stor Brækhus er blitt i bokseverden

  4. Brækhus evakuert under intervju

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus