Sport

Flere stygge fall i skandaleutfor

To mann hentet med helikopter da Kjetil Jansrud kjørte inn til 2. plass.

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

Videoer med tillatelse fra NRK.

– Uhyggelig. Du blir minnet om hvor farlig utfor er, sier Jansrud.

Utforrennet i Garmisch-Partenkirchen ble preget av mange stygge fall. Verst gikk det ut over franskmannen Valentin Giraud Moine, som mistet kontrollen på skiene nedover det bratte henget.

I stor fart ble han slengt inn i sikkerhetsgjerdet. Han skal ha pådratt seg et stygt benbrudd.

– De hylene som vi fikk høre fra franskmannen der... Ikke noe artig, sa NRK-ekspert Bjarne Solbakken.

– Det var ekstra krevende i dag. Det var veldig overraskende for mange hvor fort det gikk. Forholdene var veldig fine, men snøen var mer kompakt og løypa mer isete enn på trening. Hastigheten gikk betydelig opp. Det ble en helt annen utfor enn under treningsomgangene, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Rennet ble midlertidig stoppet etter ulykken. Moine hadde startnummer 20 og var den sjette løperen som måtte bryte.

Steven Nyman var en annen som måtte fraktes til sykehus med helikopter etter et stygt fall.

Også canadiske Eric Guay måtte ut på en ufrivillig luftetur:

Jansrud helskinnet til mål

Norge hadde to startende i Garmisch-Partenkirchen. Aleksander Aamodt Kilde vant rennet i Garmisch i fjor, og han var raskest på torsdagens trening.

Kjetil Jansrud var nest raskest på den treningen, og han var første nordmann ut fredag med startnummer 7. Jansrud kjørte meget bra første halvdel av løypen, hadde høyest fart og ledet ved samtlige mellomtider.

Les også

Jansrud etter nedturen: - Heldigvis ikke mye is i VM

Men en litt dårlig avslutning gjorde at ledelsen bare var på 21 hundredeler i mål. Så var spørsmålet om noen kunne tukte Jansrud i en tøft satt løype der mange hadde store problemer.

– Nydelig kjøring av Jansrud oppe i løypen. Der viste han gamle takter, sa NRK-ekspert Solbakken.

Kjetil Jansrud leverte et solid løp, men det holdt ikke til seier.

Amerikanske Steven Nyman var en av dem som fikk kjenne på de tøffe forholdene. Han ble fraktet til sykehus etter et stygt fall, men etter en tid startet rennet opp igjen.

Neste startende var en annen amerikaner, Travis Ganong. Han kjørte bedre enn Jansrud i bunnen av løypen og klokket inn til ny ledertid, 38 hundredeler foran nordmannen som endte på 2. plass.

Les også

Jansrud savner Svindal: - Vi mister en ressurs

– Jeg mistet linjen min i en 180 graders sving. Der la jeg igjen seieren i dag. Det er veldig vanskelig der. Det var få som kom unna med en prikkfri omgang. Ganong klarte det. Det føltes som en femte-sjette-sjuendeplass da jeg kom i mål med de feilene, sier Jansrud.

Senere kjørte også Erik Guay ut. Han traff fullstendig feil på et hopp, men kom mirakuløst unna med en rulle i luften og landet nokså kontrollert.

Kilde kjørte ut

Så var det Aleksander Aamodt Kilde sin tur fra startnummer 17. Også han fikk det tøft mot slutten, og han kjørte ut etter å ha feid rett igjennom en port. Dermed ble det ingen gjentagelse av fjorårets suksess:

Det er nytt utforrenn i Tyskland lørdag. Fredagens konkurranse var erstatningsrenn for den utsatte konkurransen i Wengen.

– Fallene har sett fæle ut. Vi har hatt en sesong uten stygge krasj. Nå har vi plutselig hatt flere i dag. Det er riktignok en del av sporten, men i dag er vi helt på grensen. De må jobbe med løypa til i morgen, sier Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde måtte til legesjekk.

– Det er OK, men hånden min gjør vondt. Det svir også veldig på innsiden av låret. Men jeg skal rekke lørdagens renn, sier Kilde til NTB.

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. Alpint