Kliner til med to hopprenn neste vinter

Trønderne kan juble over neste års konkurranseprogram. Torsdag 12. mars 2015 blir det både kombinert og herrehopprenn i Granåsen.

Trondheim-delegasjonen er på plass under kongressen i Barcelona. F.v. Erik Andresen, Siri Darell (kretsleder i Sør-Trøndelag), Per Lund, Morten Wolden (kommunaldirektør Trondheim Kommune) og Otto Ulseth.
  • Kristine Thorstensen

Detaljer skal godkjennes, men alt tyder på at det blir to renn på samme dag i Granåsen neste år.

— En skikkelig fest

Både hopp- og kombintertkomiteen i Det nasjonale skiforbundet (FIS) har avholdt sine møter i Barcelona.

— Vi tror at dette kan bli en skikkelig fest etter VM i Falun neste år. Forhåpentligvis får vi to kompakte konkurranser i Granåsen i løpet av ettermiddagen og kvelden den 12. mars, sier leder av organisasjonskomiteen for World Cup Trondheim, Erik Andresen.

Forrige gang var det kombinertrenn torsdag, mens herrehopprennet ble arrangert fredag. I år blir alt gjennomført på én dag.

— Det betyr mye at publikum får oppleve VM-heltene på hjemmebane, og vi ser veldig frem til dette formatet, sier han.

Vil diskutere VM-søknad

Sammen med flere andre norske representanter, er en delegasjon fra Trondheim på plass i Barcelona. Her vil de blant annet se nærmere på en mulig VM-søknad i 2021. Allerede på neste års FIS-kongress i Mexico i 2016 skal det avgjøres hvem som får retten til å arrangere VM 2021 i nordiske grener.