Sport

Dristig og sexy kreftvideo til Today Show

Den dristige kreftvideoen som åtte norske kvinner har spilt inn i et studio i London, er i ferd med å ta av internasjonalt.

  • Mette Bugge
    Journalist

— Vi er invitert til Today Show i Australia i helgen. Da jeg fikk den invitasjonen, tenkte jeg bare wow – nå har det begynt å spre seg internasjonalt, sier Helle Aanesen.

Hun er daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft, som står bak hele prosjektet.

  • Se videoen øverst i saken!

Kvinnene som enten er ferdigbehandlet eller under behandling av kreft, danser sensuelt og sexy for å vise livsglede og håp. De kopierer originalen, en meget kjent musikkvideo «Call on me».

Med to «bakom-videoer», også tekstet på engelsk, forteller Aanesen & co at de virkelig ønsker å nå ut over Norges grenser.

Helle Aanesen har debattert videoen i mange kanaler siden lanseringen tirsdag.

YouTube-hit?— Det betyr mye for oss at Today Show i Sydney vil ha oss på kjøreplanen. Avisen Daily Mirror har allerede omtalt videoen vår, og mer enn 200.000 har sett den på YouTube. Vi regner med at det tallet vil øke kraftig, sier Aanesen.

Australiernes svar på det amerikanske frokostprogrammet, ble startet i 1985 og har dermed gått i snart 30 år.

Aanesen, og en av danserne, skal møte i studioet som Today har tilgjengelig i hovedstaden. Videoen skal vises til hjemlige TV-seere.

- Hvordan har reaksjonene vært etter at videoen ble lansert?

— En overveldende positiv respons. Noen er selvsagt kritiske i forhold til at vi bruker kropp & sex som virkemidler, sier Aanesen, som har vært debattant i P4, Dagsnytt 18, Aktuelt hos Ole Torp i NRK og torsdag morgen på TV2 Nyhetskanalen.

- Hva sier du til kritikerne, som mener at det blir mye kroppsfokus?

Les også

Norske kvinner håper å ha spilt inn verdens frekkeste kreftkampanje

— Vi innrømmer å ha gått utradisjonelt til verks med å lage en ny versjon av videoen «Call on me», for å fenge oppmerksomhet om en viktig sak. Vårt budskap handler om viktigheten av fysisk aktivitet under og etter behandling. Vi har ønsket å lage en kampanje med glimt i øyet som gir energi, motivasjon og håp. Vi synes det er flott å se at fysisk aktivitet bidrar til at man føler seg bedre og lever best mulig med den helsen man har, sier den daglige lederen.

Gøy og vovet

Professor Jorunn Sundgot-Borgen ved Norges Idrettshøyskole mener at Aktiv mot kreft har gjort en kjempejobb. Hun reagerer bare på noen av de mest intime bevegelsene.

— Når hensikten er å få oppmerksomhet rundt fysisk aktivitet, og hvor gunstig det er for kreftpasienter, og egentlig alle mennesker, ville jeg unngått noen av bevegelsene i videoen.

— Jeg tror for eksempel at de ville fått mye oppmerksomhet, dog ikke like mye, hvis de hadde vist sporty damer i vektrom, i klatreveggen og på skøytebanen. Man ville sett at det går an å ha det bra, selv med en kreftsykdom.

Helle Aanesen tror ikke kvinner i klatreveggen ville gitt så mange treff.

— Vi oppfordrer folk til å se bakomfilmene, så får man et godt bilde av det vi ønsker å få frem, sier Helle Aanesen i Aktiv mot kreft.

PS! Today show har rundt 300.000 daglige seere, ifølge nettstedet tvtonight.com.au.

Les også

  1. Må alltid leve med kreft - får livsgnist av trening

  2. - Vi mistet pupper og hår, men kom sterkere ut i den andre enden