Sport

Norge med to strake seire i Curling-VM

Steffen Walstads lag har overbevist i Las Vegas så langt.

Steffen Walstad og Norge åpnet Curling-VM med seier. Her er Walstad under forrige VM, i Edmonton, Canada.

NORGE - ITALIA 10–4, NORGE - TYSKLAND 8–2

De norske curlinggutta har full pott etter to VM-kamper etter 8-2-seier mot Tyskland søndag. Steffen Walstads lag håper å gjøre et bedre mesterskap enn i fjor.

Det er annet år på rad at Walstad og hans mannskap representerer Norge i curling-VM. For ett år siden endte de på åttendeplass i debuten.

Etter åpningsseieren mot Italia gjorde Norge kort prosess med Tyskland. Norge tok ledelsen 4-0 etter to runder, og Tyskland takket for seg etter runde sju på stillingen 8-2.

Norge står dermed to strake seirer. Det samme har Sverige og Sør-Korea.

God start

Lørdag fikk det norske laget en fin start. Italia ble nedsablet mellom sjette og åttende omgang. Da gikk Norge fra å ligge under 2-4 til å lede 10-4. Italia måtte til slutt gi opp og takke for kampen.

– Det er alltid godt å starte med en seier. Vi spilte godt stort sett hele veien. Jeg mener vi er mye bedre forberedt i år enn i fjor. VM er betraktelig tøffere enn alle andre turneringer, sa Walstad.

Japan neste

I tillegg til Walstad som skip består det norske VM-laget av Magnus Vågberg, Magnus Nedregotten og Markus Høiberg, mens Steffen Mellemseter er med som reserve. Oppdalslaget ble ikke tatt ut til OL i Pyeongchang. Der fikk Thomas Ulsrud og hans lag sjansen.

Norge møter Japan i sin kamp nummer tre i Las Vegas. Japan har to strake tap. Kampen starter sent søndag kveld norsk tid.

(©NTB)

Les mer om

  1. Curling