Løper ALLE distanser på Midnight Sun Marathon

Ordfører Jens Johan Hjort (50) er forberedt på kjeft fra fastlegen etter at han har løpt samtlige distanser på Midnight Sun Marathon.

MIL ETTER MIL: Jens Johan Hjort skal løpe til sammen åtte mil under MSM lørdag.

RÅDHUSET: – Jeg angrer blodig nå, smiler Hjort.

Mini maraton, mila, halvmaraton og maraton – pluss frokostløpet og Labb og Line-løpet. Til sammen blir det nærmere åtte mil når ordfører Jens Johan Hjort skal løpe samtlige distanser på MSM.

– Jeg lovet for to år siden at jeg skulle løpe alt. Jeg var kanskje litt euforisk for at det skulle være jubileum, sier Hjort.

Ordføreren pådro seg imidlertid en skade i ryggen og måtte melde pass i fjor.

Nå er han klar.

– Jeg må jo prøve. Jeg har jo sagt at jeg skal gjøre det, så da er det i år som er året. Og så er det jo 25 år siden MSM ble arrangert for første gang. Det er jubileum i år også, så jeg er innenfor det jeg lovet, sier Hjort.

Tynt grunnlag

Han har fått en anbefaling om ikke å løpe på asfalt. Derfor blir nok fastlegen neppe blid når han leser dette.

– Jeg tror jeg kommer til å få kjeft! Så får vi bare håpe at jeg ikke blir satt tilbake av dette. Men jeg skal kjøpe nye joggesko, slik at jeg får god demping. Og jeg skal ta tiden til hjelp, sier Hjort.

iTromsø møter ordføreren utenfor Rådhuset etter endt arbeidsdag. Han har på seg en kledelig tights og skal ut på løpetur.

– Treningsgrunnlaget er tynt. Det bekymrer litt at 12 kilometer er det lengste jeg har løpt sammenhengende i år, sier Hjort.

– Jeg er spent, for å si det sånn. Jeg hadde håpet at dere skulle intervjue meg etterpå – ikke før!

Inspirert av Dahl

Hjort var en meget habil skiløper for noen år siden. Taktikken er å ikke gå for hardt ut.

Les også: Se ordføreren som knuser Northug

– Jeg har ingen ambisjoner om tider på disse distansene – det handler om å gjennomføre. Og jeg håper det er nok av muntrasjonsråd underveis sånn at jeg kan holde motet oppe. For det er langt, sier Hjort.

For å være helt nøyaktig: Hjort skal løpe 79892 meter.

– Han er veldig sprek og har stålvilje. Om han er godt nok trent, tør jeg ikke å si. Jeg håper han klarer dette uten å få noen varige mén, smiler MSM-general Nils I. Hætta.

– Det er noen få som har gjort dette før. Den eneste jeg kommer på er Geir Bjørsvik som er lege på UNN, sier Hætta.

Les også

Alf (60) løp 19 maraton på 19 dager

Hjort lar seg inspirere av Alf B. Dahl som løp 19 maraton på 19 dager i Spania nylig.

– Jeg er utrolig imponert over det Alf har gjort. Dette blir bare en bitte liten prøvelse sammenlignet med hans 19 maraton i strekk. Jeg bøyer meg i støvet for Alf, og håper at jeg kan nå i mål med mitt prosjekt lørdag. Hvis jeg overlever, er jeg fornøyd, smiler Hjort.