Sport

Jakten på Gulbrandsens erstatter i full gang: – Ønsker ny trener på plass så snart som overhodet mulig

Oilers’ fiaskosesong fikk konsekvenser. Pål Gulbrandsen er ferdig som trener.

Pål Gulbrandsen fikk torsdag beskjed om at han ikke får fortsette som trener i Oilers. Dermed ble det med to sesonger for 40-åringen.
  • Kjetil Flygind

Pål Gulbrandsen er ferdig som trener i Stavanger Oilers. Det ble klart torsdag ettermiddag.

– Etter en lang runde med evaluering av situasjonen er vi nå enige om at det beste for begge parter er å gå hver til sitt, sier sportssjef Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Etter 6. plass i grunnserien og ut i kvartfinalen i sluttspillet, ble det mer og mer tydelig at det gikk mot denne løsningen.

Denne sesongen var sesongen da alt gikk galt.

Les også

  1. Tangnes om Oilers-ryktene: – Har ikke snakket med noen

  2. Oilers-oppvasken i gang: Nå avgjøres trenerspørsmålet

Pål Gulbrandsen måtte tåle mange på kjaken gjennom sesongen. Etter mange suksessfulle sesonger ble det en plassering «midt i haugen» denne sesongen.

– Ekstra vanskelig

Etter å ha vunnet både serien og sluttspillet forrige sesong, gikk det meste i stå for de siste års lokomotiv i norsk ishockey.

– Vi hadde et møte med Gulbrandsen torsdag. Der ble vi enige om å bryte samarbeidet. Det har vært en vanskelig sesong på alle måter, og det har naturligvis vært følelser involvert. Jeg har jobbet med Gulbrandsen hver dag i 15 år. Han kom til Oilers som spiller i 2003 og har fungert i en rekke roller etter det. Det gjør selvfølgelig dette litt ekstra vanskelig, sier Higson.

Gulbrandsen kom til Oilers før 2003-sesongen som spiller. Han spilte fem sesonger, før han gikk over i en trenerrolle. Han var Petter Thoresens assistent i flere år før Thoresen overtok jobben som landslagstrener for Norge.

Da rykket Gulbrandsen opp som hovedtrener.

Pål Gulbrandsen er ikke tiltenkt noen ny rolle i Oilers.

– Det er nok naturlig at han ser seg om etter en ny jobb nå, sier Higson.

Pål Gulbrandsen har vært i Oilers i 15 år. Nå er det slutt.

Trenerjakten allerede i gang

Oilers er allerede i gang med å kartlegge trenermarkedet. Ifølge sportsdirektør Pål Haukali Higson er det naturlig at klubben leter blant kandidater som har bred erfaring.

– Flere har allerede henvendt seg og meldt sin interesse. Vi er åpne og leter bredt. Men vi ser oss om etter en som har erfaring fra og kunnskap om det skandinaviske markedet. Om han er norsk eller utenlandsk spiller ikke så stor rolle for oss, sier Higson.

– Vi er på jakt etter en trener som håndterer utfordringen. Det er utfordrende å være hovedtrener i Oilers. Presset er stort. Det er naturlig at den nye treneren har bred erfaring, sier Higson.

I løpet av noen uker

Styreleder og majoritetseier Tore Christiansen, sier han håper å ha den nye treneren på plass så snart som overhodet mulig.

– I løpet av noen uker tror jeg vi skal ha den nye treneren på plass. Dette er ikke noe vi drar ut.

Han kommer selv til å ha et ord med i laget, men overlater de innledende rundene til sitt sportslige apparat med Higson i spissen.

– Hvordan er det å avslutte med et prestisjeprosjekt som Pål Gulbrandsen var?

– Det har aldri vært et prestisjeprosjekt for oss. Han fikk jobben basert på de kvalifikasjonene vi mente han hadde da vi ga ham jobben. Vi ga ham en avtale som han har fullført i henhold til kontrakten, og så er vi blitt enige om noe annet nå etter de to første årene, sier Christiansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien (hockey)
  2. Stavanger Oilers
  3. Eliteserien