Sport

Kristoffs gamle lagkamerat krasjet på treningstur: Tar et oppgjør med bilister

Ute med skade i flere måneder.

Marco Haller var en viktig del av opptrekkstoget til Alexander Kristoff Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Katusha Alpecin-rytter Marco Haller har fått flere brudd i sitt venstre kne etter at han kolliderte med en bil på treningstur i Østerrike.

Østerrikeren har vært mye plaget med to virusinfeksjoner så langt i sesongen, og var ute på sin andre treningstur sammen med landsmannen Bernhard Eisel da ulykken skjedde.

– Turen var ren glede til en bil kom inn foran oss etter å ha kjørt forbi et stoppskilt. Jeg kjørte rett inn i døren på bilen. Jeg fikk flere brudd i kneet, samt skader i hoften, skriver rytteren på Instagram.

Les også

Norsk VM-syklist påkjørt av bil: - Jeg er litt sjokkert, men tror jeg var veldig heldig

Haller ble kjørt til sykehus, hvor undersøkelsene påviste to brudd i kneet, og en skade i den venstre delen av hoften. Operasjonen i etterkant beskrives som en suksess, men Katusha opplyser i en pressemelding at han vil ikke kunne konkurrere på flere måneder.

– Jeg er svært skuffet. Ikke bare fordi jeg mister årets Tour de France, men - nok en gang - på grunn av holdningene til noen bilførere. Bilister og syklister skal dele på veien, men det er stadig vanskeligere. Noen trenger å endre mentaliten, sier Haller i pressemeldingen.

Les også

Stygg velt ødela for Kristoff i Paris-Roubaix

Haller var en svært sentral del av opptrekktoget til Kristoff før Stavanger-rytteren forlot laget før sesongen.

Etter planen skulle Haller være en av de viktigste opptrekkerne til sprintspesialisten Marcel Kittel i årets Tour de France. Nå blir det opptrening i München fram til han er klar for å sitte på sykkelsetet igjen.

Haller har flere seire i store internasjonale etapperitt, blant annet sammenlagtseieren i Tour des Fjords i 2015. Han har deltatt i Tour de France i tre år, og i fjor debuterte han i Vuelta a España.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff