Her er Norges nye Tyskland-proff

Harald Reinkind meldes klar som Rhein-Neckar Löwen-spiller

Harald REinkind presenteres for Rhein-Neckar Löwen-spiller i dag, ifølge Mannheimer Morgen.
  • Trond Sandvik

Aalborg (bt.no): I følge franske medier offentliggjøres det i dag at Harald Reinkind spiller i tysk Bundesliga neste sesong.

Bergens Tidende skrev allerede før jul at FyllingenBergen-backen i realiteten var enig om en kontrakt med storklubben fra Mannheim. Det ville hovedpersonen ikke bekrefte, der og da. Reinkind sa at han var i dialog med en tysk klubb, mer enn det kom ikke ut av 21-åringens munn.

— Nærmer seg

Nå skriver handnews.fr, som igjen siterer den tyske avisen Mannheimer Morgen, at den norske landslagsbackens navn skal offentliggjøres i dag - som nykommer nummer to fra Norden på bare tre dager. Onsdag ble den danske bakspilleren Mads Mensah Larsen klar for Löwen, i dag er det altså en nordmanns tur.

— Det nærmer seg en avtale med en klubb. Det er alt jeg kan bekrefte, sier Harald Reinkind selv.

- Du presenteres i dag, står det å lese?

— Det er mer enn jeg vet.

Så langt Bergens Tidende kjenner til, har den storvokste bergenseren skrevet under på en toårsavtale med gultrøyene fra Mannheim. Som fra før av har islendingen Alexander Pettersson og spanske Isaias Guardiola som venstrehendte skyttere. Reinkinds ankomst betyr trolig at Guardiola må vike og finne seg en annen klubb.

Blir lagkamerat med Myrhol

Rhein-Neckar Löwen skifter trener til sommeren. Islendingen Gudmundur Gudmundsson tar over ansvaret for det danske herrelandslaget, ned til Tyskland reiser Aalborg-coachen Nikolaj Jacobsen.

I mål for Rhein-Neckar Löwen står det danske målvaktesset Niklas Landin. Mens førstevalget på strek er ingen ringere enn Bjarte Myrhol. Begge i aksjon i morgen, når europamesterskapet i håndball dras i gang i København, Aalborg, Århus og Herning.