Byåsen lar publikum se årets siste hjemmekamp gratis

Sørger for inntekter ved å kopiere svensk eliteserielag.

BYR PÅ FEST: Byåsens daglige leder Jørgen Nygård Pedersen.

Når Molde kommer på besøk i Trondheim Spektrum onsdag kveld, fylles hallen av tilskuere som ikke betaler en krone for billetten. Byåsen, som fortsatt trenger en million kroner i inntekter før jul, forventer nærmere 2000 tilskuere under oppgjøret som er det nærmeste man kommer et lokaloppgjør.

— Publikum skal bli vant til å betale for å se håndballkamper. Men én gang i året vil vi by på fest sammen med våre samarbeidspartnere, sier daglig leder, Jørgen Nygård Pedersen.

Inspirert av det svenske eliteserielaget Allingsås, prøver Byåsen seg på et konsept som de kaller en kronekamp.

20 bedrifter bidrar

— Cirka 20 bedrifter betaler en kroner for hver tilskuer som kommer på kampen. Vi skal utvikle konseptet videre, men det vi ønsker er å vise potensialet som ligger i interessen for Byåsen som klubb, sier den daglige lederen.

I snitt ligger publikumstallet til Byåsen på litt over 1200 tilskuere denne sesongen. I de tallene regnes også de 800 sesongkortene som klubben har solgt.

— I morgen teller vi akkurat hvor mange som kommer. Det er interessant å se hvor stor interessen er. Jeg opplever at merkevaren vår står sterkt. Vi får besøk av lag fra Leksvik, Støren, Lundamo og Røros. Det er mange som har flere timer med kjøring en onsdagskveld, så det er viktig for oss å lage en bra fest.

Les også

Rådene som gjorde at landslagssjefen endret seg

Desember-pause

Molde-kampen er den siste seriekampen for Byåsen i år. Håndball-VM i Danmark betyr pause for hjemlig håndball til over nyttår.

— Håndball-VM står utrolig sterkt, og hvis vi klarer å lage en folkefest i den siste kampen før VM, vil det bidra til å opprettholde interessen før serien smeller i gang igjen i januar, tror Nygård Pedersen.

Etter en måned i jobben, er fokuset hans på å skaffe klubben nødvendige inntekter. På styremøtet i starten av desember må Byåsen ta stilling til om de skal iverksette ytterligere kostnadskutt for å sikre videre drift.