- Vi må skjule oss for at Kristoff skal vinne

Lars-Petter Nordhaug røper planen som skal gi Alexander Kristoff VM-gull.

Alexander Kristoff har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Lars-Petter Nordhaug (innfelt) tror Kristoff kan krone verket med VM-gull.

Mandag ble det klart at Lars-Petter Norhaug er tatt ut på det norske laget som skal sykle fellestarten under VM i Ponferrada 28. september.

I et intervju med nettstedet cyclingnews.com røper Nordhaug litt av taktikken som det norske laget håper vil kunne bidra til at Alexander Kristoff tar gull.

— Dersom han «overlever» klatringene kan han vinne rittet. Han er i sterk form, sier Nordhaug.

— Det kommer an på hvordan Spania, Italia og de nasjonene kjører. Hvis de kjører full gass i bakkene er det kanskje for vanskelig for ham. Vi må skjule oss, og vi kommer ikke til å prøve noe, eller dra.

— Hvis det er en liten luke og Alex er 15 sekunder bak vil vi prøve å bidra, men vi vil ikke ta noe ansvar i hovedfeltet, fortsetter han.

- For hardt for meg

Etter at laget ble tatt ut kunne det virke som at Kristoff prøvde å dempe forventningene.

— I utgangspunktet er denne løypa i hardeste laget for meg, men jeg skal selvfølgelig gjøre et ærlig forsøk. Så får vi se hvordan rittet arter seg. Da det spanske mesterskapet gikk i samme løypa sprakk feltet så det holdt, sa Kristoff til Stavanger Aftenblad.

Nordhaug gjør det klinkende klart at det er Kristoff som er kaptein på laget, som også inneholder Norhaug selv og Edvald Boasson Hagen.

— Med den sesongen Kristoff har hatt i år, vil han på papiret være vår leder, og fyren vi kjører for, sier Nordhaug.

Bytter lag

30-åringen har syklet for det nederlandske laget sponset av Belkin de siste to sesongene, men et lagskifte foran neste sesong har ligget i kortene. Nordhaug bekrefter at han bytter lag, men vil ikke røpe om hans nye lag blir Team Sky, som enkelte har spekulert i.

— Jeg forlater Belking, men jeg kan ikke si hvor jeg går. Jeg snakker med lag, men jeg kan ikke kommentere det å signere kontrakter. Forhåpentligvis vil vi vite noe innen de to neste ukene.