Norsk nedtur i Lillehammer: – Vi fikk ikke noe hjelp

De norske hopperne lyktes ikke i Raw Air-rennet i Lillehammer. Det ble vunnet av Kamil Stoch fra Polen.

Johann André Forfang var ikke spesielt fornøyd i Lysgårdsbakken på Lillehammer i forbindelse med verdenscuprennet i hopp under Raw Air.

Han hoppet hele 139,5 meter i finaleomgangen i et nesten perfekt svev. Dermed kunne polakken juble for en ny triumf og ledelse i sammendraget i hoppturneringen.

Slovenerne Ziga Jelar og Timi Zajc tok andre- og tredjeplassen.

– Konkurransen var ikke som forventet for oss. Vi hadde større forventninger. Det var krevende forhold med mye vind. Vi fikk ikke noe hjelp, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Robin Pedersen ble best av de norske gutta på 10.-plass. Han havnet over 20 poeng bak Stoch.

– Dagen her ga meg en kvalifiseringsseier. Jeg er veldig happy etter tre bra hopp. I Granåsen satser jeg på å fortsette i denne stimen, sa Pedersen til NRK.

Les også

Norsk talent tok sin første pallplass - Lundby med monsterhopp

Marius Lindvik fra Norge under Raw Air i Lillehammer tirsdag.

Uheldig

Søndagens renn i Holmenkollen blåste bort. Mandag var feltet i aksjon i Lillehammer. Der overtok Marius Lindvik ledelsen i sammendraget.

Han havnet utenfor topp ti i tirsdagens renn og endte som 12.-mann. Han ligger på fjerdeplass totalt.

Robert Johansson hadde uflaks med forholdene tirsdag, men ble likevel nummer 13. Daniel André Tande kom inn som 25.-mann.

Johann André Forfang endte på 48.-plass etter at han var uheldig med forholdene - og han fikk dermed ikke hoppe finaleomgangen.

Les også

Den norske stjernen blir «svart i øynene» av kometen. Det kan være positivt for hoppsporten.

Uten tilskuere

Raw Air fortsetter i Granåsen i Trondheim. Det blir uten tilskuere.

– Med bakgrunn i siste anbefaling fra Folkehelseinstituttet ser vi oss nød til å arrangere Raw Air i Granåsen 11. og 12. mars uten publikum til stede. Dette er besluttet i et telefonmøte med Trondheim kommune i dag, står det i en melding fra arrangøren.

Hopperne skal ta toget til Trondheim og rennet der.