Hermansson får ny hovedkamp i UFC – møter tidligere tittelholder

Den norsk-svenske MMA-utøveren Jack «The Joker» Hermansson (31) møter amerikanske Chris Weidman i Oklahoma 2. mai.

Jack Hermansson tapte sin forrige UFC-kamp. Nå får han muligheten til å slå tilbake.

Det blir Hermanssons første mulighet til å revansjere tapet mot Jared Cannonier i København i høst. Før det hadde han vunnet fire kamper på rad i det som anses å være den største scenen i MMA-sporten (mixed martial arts).

– Det skal bli veldig kult å få møte Weidman, som er en legende i sporten. Selv om han har hatt det tøft i det siste, var han den som detroniserte Anderson Silva fra tronen etter alle disse årene, sier Hermansson til SVT Sport.

Chris Weidman holdt tittelbeltet i mellomvekt i to og et halvt år. Nå møter han Jack Hermansson.

Byttet vektklasse

31-åringen var koblet til en kamp mot Weidman i fjor, men amerikaneren gikk i stedet opp en vektklasse og møtte Dominick Reyes, som nylig tapte tittelkampen i lett tungvekt mot superstjernen Jon Jones.

Weidman ble i 2013 den første til å slå den legendariske fighteren Anderson Silva i UFC-sirkuset. Med det sikret han seg tittelbeltet i mellomvekt. Det holdt han i to og et halvt år, da han tapte mot Luke Rockhold.

Per nå står han med fem tap på de siste seks kampene.

Her blir Chris Weidman den første til å slå Anderson Silva i UFC-sirkuset.

Slet med å finne kamp

Hermansson sier til SVT Sport at det har vært utfordrende å finne en ny fight. Ifølge 31-åringen har flere toppnavn vært skadet, mens andre har ikke ønsket å møte han, og dermed ble Weidman det beste alternativet.

– Jeg er på toppen av min karriere akkurat nå, mens han er nok litt forbi sin topp. Jeg tror det kommer til å bli forskjellen. Vi har begge bryterbakgrunn og er jevnt matchet, men jeg mener mitt stående game er bedre. Der er jeg raskere, litt mer uforutsigbar og har høyere tempo enn ham, sier Hermansson.

Norsk-svensken er for øyeblikket ranket som nummer seks i mellomvekt. Han står med 20 seire og fem tap som profesjonell MMA-utøver, og 7–3 i UFC.

Hermansson flyttet til Norge da han var 18 år, og trener på Frontline Academy.