Johansson slo tilbake etter nedturen og sikret pallplass i Raw Air

Japans verdenscupvinner Ryoyu Kobayashi toppet en fantastisk hoppsesong med Raw Air-tittelen. Domen Prevc vant avslutningsrennet i Vikersund med 0,1 poeng.

Robert Johansson kan ta med seg en pallplass i Raw Air.

Kobayashi var 8,5 poeng bak Kraft i sammendraget før rennstart. Han hoppet 237 meter og reduserte avstanden til 6,7 etter første omgang. I finalen slo han til med 239 meter, og med 3 x 19 i stil fikk han 11,4 poeng mer enn Kraft.

Det sendte japanerne forbi østerrikeren på Raw Air-listen. Men det var ikke nok til å vinne selve rennet i Vikersund. Prevc hoppet 241 meter og tok en suveren ledelse halvveis, og i annen omgang ble det 232,5. Dermed vant han ett fattig tiendedel foran Kobayashi.

Kraft vant den første utgaven av Raw Air i 2016/17-sesongen, mens det i fjor var polske Kamil Stoch som gikk til topps.

I søndagens renn gjorde Kraft svev på 236,5 og 229,5 meter. Han fikk totalt 443,2 poeng.

Norsk tredjeplass

Vikersund lurte værgudene i avslutningsrennet. Det var lavt skydekke og nedbør, men heldigvis uteble den varslede vinden.

Johansson var irritert etter den skuffende konkurransen han gjennomførte på lørdag. Da røk sjansen for sammenlagtseier.

Han lå på tredjeplass i Raw Air-sammendraget foran siste renn. Et oppløftende svev på 234 meter i prøveomgangen ga ham noe selvtillit, og han fikk opp 237 og 224 meter i sine tellende hopp.

Dermed ble det tredjeplass - og pallen for Johansson.

– Jeg må ta med meg at jeg har hoppet mine beste skihopp denne vinteren i begynnelsen av Raw Air. Det er veldig digg å ha klart pallplass sammenlagt. Jeg må ta med meg det og, selv om jeg skulle ønske den siste halvdelen av konkurransen var annerledes, sa Johansson til NRK etter rennet.

Johann André Forfang var nummer syv i første omgang etter 229,5 meter. I finalen fikk han 217,5 meter, og med det forsvarte han sin plassering og femteplassen i Raw Air-sammendraget.

– Det er midt på treet. En litt kjedelig plassering. Der ikke noe å feire, men heller ikke noe å deppe over, sa Forfang til pressen.

Ryoyu Kobayashi (i midten) vant Raw Air sammenlagt. Stefan Kraft (til høyre) ble nummer to.

Omstilling

Marius Lindvik sliter fortsatt med å omstille seg fra vanlig storbakkehopping til skiflyvning. Han fikk opp 200,5 meter. I finalen satte han personlig rekord med 213 meter. Med det ble det 23.-plass.

Den tidligere verdensrekordholderen Anders Fannemel har forsøkt å finne seg selv, men 201 og 204 meter imponerte ingen. Det holdt bare til 26.-plass.

Halvor Egner Granerud har hatt store problemer med å ta seg over 200 meter. Han fikk 194,5 meter. Han økte til 201,5 meter i finalen, men falt en plassering til 28.-plass.

Robin Pedersen landet på 192 meter og med 170,3 poeng var 2,9 poeng unna til å få hoppe mer skiflyvning for denne gangen.

(©NTB/Aftenposten)