Sport

Britisk OL-utøver skadet i terrorangrepet: – Det var et sjokk, og jeg hadde ikke tid til å tenke

Winston Gordon (40) fikk se skytedrama på nært hold.

Winston Gordon har representert Storbritannia i tre OL. Her er han i aksjon under Athen-OL i 2004.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Denne uken har et omfattende terrorangrep rystet Spania. 13 mennesker er bekreftet døde etter at en varebil kjørte inn i en folkemengde i gågaten Las Ramblas i Barcelona torsdag.

Samme natt etter slo imidlertid terrorister til også i Cambrils, en by 120 kilometer sørvest for Barcelona. Under det angrepet ble den britiske judoutøveren Winston Gordon (40) skadet. Det skriver den britiske avisen Daily Mail.

Gordon satt og drakk øl med sine venner da kaoset brøt ut. Da politistyrkene skjøt ned én av de fem terroristene, traff en rikosjetterende kule Gordon i foten.

– Jeg så en fyr som ropte «Allahu Akbar, Allahu Akbar». Jeg snudde meg med en gang og sa «kom dere unna, gutta. Fort, fort, fort», forteller Gordon i intervjuet med Daily Mail.

Les også

Lionel Messi i sorg etter tragedien. Her er fotballstjernens beskjed til hele Barcelona

Gikk rett til sykehuset

Terroristene brukte en Audi til å kjøre inn i en folkemengde ved stranden i Cambrils. Fire av terroristene ble skutt med én gang, men det var altså den siste terroristen Gordon fikk se på nært hold.

– Da de skjøt mot ham for andre gang, var det noe som rikosjetterte og traff foten min. Jeg følte det med en gang. Det var som om noen løp forbi og skar meg, forteller Gordon.

– Det kom som et sjokk, og jeg hadde ikke tid til å tenke.

Kaos brøt ut i Cambrils fredag. Her patruljerer politimenn der en bil veltet.

Gordon tror kulen kan ha kommet fra fortauet eller veien. Han begynte å blø fra foten, men sa ikke fra til politiet at han hadde blitt truffet. I stedet gikk han rett til sykehuset i byen.

Gordons kamerat Fitzroy Davies bekrefter historien overfor Daily Mail.

– Winston ble truffet mens han ropte at jeg skulle flytte meg. Heldigvis var det bare et lite sår, sier Davies.

Les også

Usain Bolt la ut dette bildet for å renvaske seg – fjernet det rett etterpå

Fortsetter judo-leir

Winston Gordon er en legende innenfor britisk kampsport. Han har representert Storbritannia i tre OL, og konkurrerer i 90-kilosklassen. Han har blant annet et EM-bronse fra 2006 på merittlisten.

Winston Gordon var i Cambrils i sammenheng med en internasjonal judoleir.

– Det var bare et lite sår. Det hadde tørket og de fikset det. Jeg trengte ikke sting eller noe sånn. Jeg har fått foten min tapet opp og jeg vil fortsette med judo-leiren her.

Alle var imidlertid ikke like heldige som Gordon. En 63 år gammel kvinne ble knivstukket i Cambrils, og minst seks andre er skadet.

Politiets teori er at angrepet var koblet med hendelsene i Barcelona dagen før.

Les mer om

  1. Judo