Larvik kjemper for livet. Styret ber om mer tid.

Larvik Håndballklubb utsetter onsdagens ekstraordinære årsmøte.

Larvik-spillerne kan ha et lite håp om å fullføre sesongen etter tirsdagens styremøte.

Det bestemte styret under tirsdagens styremøte. Etter 2,5 time falt styret ned på at de ikke vil gi opp håpet. De vil kjøpe seg mer tid til å redde klubben.

– Vi har fått såpass positivt at vi vil bruke mer tid, sier styreleder Cathrine Svendsen til Aftenposten.

– Hva legger du i det?

– Det beveger seg i byen. Derfor følte vi at vi trenger noen dager til før vi tar en drastisk avgjørelse om klubbens fremtid, svarer styrelederen.

Styret utsetter det ekstraordinære årsmøtet til 13. mars, dagen før siste frist.

Det var Østlands-Posten som meldte det først.

Et prosjekt som har skapt håp er lansert av tidligere landslag- og Larvik-spiller Anja Hammerseng-Edin, som blant andre har med seg Heidi Løke på laget. De håper kunne få med næringsliv og andre på å redde klubben. Løke signerte for Larvik før kommende sesong, men ble fristilt sammen med resten av troppen da sjokkbeskjeden om den dårlige økonomien kom ut.

– Den modellen Anja har presentert er noe som kan vekke følelser hos folk. Den handler om at vi skal tilbake til røttene våre med lokale spillere som skal få et tilbud om å utvikle seg med et godt trenerteam, sier Svendsen.

– Betyr det at Larvik ikke lenger vil satse mot å være en toppklubb?

– Drømmen om å være en toppklubb vil alltid være der, men vi må innse at veien vil kunne være lang, sier styrelederen.

Anja Hammerseng-Edin (venstre) og Heidi Løke jobber sammen for å redde Larvik.
Les også

Landslagsstjerner jobber for å redde Larvik i siste liten

4. året på overtid

Larvik har vært i krisemodus helt siden det i forrige uke ble klart at klubben hadde fristilt alle ansatte. Klubben fortsatte å møte opp til kamper i serien, mens styret har forberedt seg til et styremøte i kveld. Der sto egentlig kun én sak på agendaen: Å gi onsdagens ekstraordinære årsmøte en innstilling om begjæring av konkurs eller ikke.

– Vi driver 4. året på overtid. Så ærlige må vi være. Vi kan ikke drive sånn lenger, sa Svendsen, kun kort tid før styremøtet tirsdag, som startet kl. 18.00.

Ingen kreditorer vil felle klubben

Daglig leder, Pål Albertsen, var ikke veldig optimistisk før styremøtet.

– Akkurat nå har vi ikke pengene som trengs. Jeg skal ikke spekulere i hva som blir den endelige avgjørelsen, men det er faktum nå, sa Albertsen, som startet i jobben som daglig leder i januar.

Les også

Mangler flere millioner: Dette mener Larvik-lederen er det beste klubben kan håpe på

Det skal dreie seg om flere millioner totalt som må inn for å fullføre sesongen, men foreløpig har ingen kreditorer meldt at de vil slå klubben konkurs.

– Det er ingen som har gitt uttrykk for det, sa Svendsen.

Larviks neste kamp er hjemme mot Molde søndag.