Sport

Cavendish har pådratt seg brudd – ute av Tour de France

Briten klarer ikke å fortsette etter den mye omtalte episoden, hevder Sky Sports.

Mark Cavendish ble skadet på tirsdagens etappe. Her sykler han inn mot målområdet.
  • Thomas Karlsen
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

VITTEL/OSLO: – Dessverre er Mark Cavendish tvunget til å trekke seg fra Tour de France, skriver Team Dimension Data på Twitter tirsdag kveld.

Ifølge Sky Sports er årsaken et brudd i skulderen.

Cavendish deiset i bakken på slutten av den dramatiske fjerdeetappen av Tour de France tirsdag. Superstjernen Peter Sagan ble senere kastet ut av etapperittet, på grunn av en albue som juryen mente fikk Cavendish ut av balanse.

Les også

Peter Sagan kastes ut av Tour de France

Cavendish hadde ikke helt gitt opp håpet om å fortsette Tour de France tidligere tirsdag kveld, selv om lagets sportsdirektør Douglas Ryder umiddelbart mente at det kunne bli vanskelig.

– Jeg har litt vondt akkurat nå. Men vi får se i morgen, sa 32-åringen fra Isle of Man på vei til sykestuen.

Det viste seg altså å være et brukket kravebein, og for omfattende til å fortsette Tour de France. I tillegg til skulderskaden måtte han sy flere sting i en finger.

– Jeg vil jo ikke være en fare for de andre syklistene. Hvis jeg ikke klarer å bremse skikkelig med den fingeren i morgen, så vil jeg være det, sa han til pressefolkene tidligere på kvelden.

Les også

Tysk sykkelstjerne langet ut mot Sagan. Noen timer senere gjorde han helomvending.

Cavendish har slitt med kyssesyke i vår, men ble klarert akkurat i tide til startskuddet for årets største ritt. Fire dager senere er han altså ute av spill igjen. Dermed ruller Tour de France videre, to attraksjoner fattigere.

Peter Sagan har fortsatt ikke kommentert diskvalifiseringen, men en pressemelding ventes torsdag morgen.

Les mer om

  1. Tour de France