- Aldri sett en så stygg ulykke

<p>Spanjol alvorlig skadd i Tour of Norway.</p>

Sandefjord, Norway 20120516.Tre syklister og en motorsykkel var innblandet i en ulykke kort tid etter start i sykkelrittet Tour of Norway, som startet i Sandefjord onsdag.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tour of Norway skulle bli en real fest for sykkelfolket, men dagens førsteetappe er skjemmet av alvorlige ulykker.

Allerede etter bare to mil fikk rittet en stygg velt. Tre personer er kjørt til sykehuset i Tønsberg. En spanjol fra profflaget Caja Rural gikk det verst utover.

LES OGSÅ: Petacchi: — Altfor kaldt i Norge

— Han lå nede i en bekk og skreik. Jeg har holdt på med sykling i 30 år og aldri sett en så stygg ulykke, sier leder Rune Steinsvik i Sandefjord Sykleklubb til aftenposten.no.

Han var øyenvitne til velten, og syklisten skal ifølge sb.no ha ligget i fem-ti minutter før ambulansen kom.

Stor fart

— Feltet kom i stor fart. Det var blitt en luke mellom teten og hovedfeltet, og mellom der hadde en sykkelrytter forvillet seg. Han var med i staben. Jeg så ikke årsaken til ulykken, men dette er er også en plass der veien blir smalere, omtrent halvparten av det den er tidligere i løypa, sier Steinsvik

Han og andre som sto der fikk seg et støkk, men fikk hjulpet til. Den grønnkledde rytteren fra Spania, Fransisco Aramendia, hadde det veldig vondt. Trolig er hoften brukket, og skader i hode og nakke. Sykkelrytteren ble sendt med ambulanse til sykehuset i Tønsberg. Også et par av de andre, blant dem motorsyklisten, måtte på sykehus.

- God sikkerhet

- Er sikkerheten for dårlig i dette storrittet?

- Nei, sikkerheten har aldri vært så god i noe ritt her i landet, men dette er ekstremsport, og jeg er redd for at det dessverre hører idretten til , sier mannen, som også er sikkerhetsansvarlig i sin klubb.

Ifølge Sandefjords Blad , som hadde fotografen sin like i nærheten, var flere ryttere innblandet i velten. Den norske sykkelrytteren Morten Mørland fikk et kutt i kneet og en smell i hodet og ble tatt ut av rittet. De to andre syklistene som veltet, er Aleksander Mironov (Ruselo) og Fransisco Aramendia (Caja Rural) fikk hjelp etter kort tid.

Ifølge politiets operasjonsleder Johs Nysæter ble det etter hvert klar at det dreier seg om to separate ulykker, på samme sted.

Først mistet en MC-fører kontrollen på kjøretøyet etter å ha kommet ut på veiskulder. Skadeomfanget hans er uvisst, men helsepersonell har indikert kravebensbrudd, ifølge politiet.

Ringdalsveien, der ulykken skjedde, er nå åpnet igjen for fri ferdsel.