Sport

Ruud ute av storturnering – tapte mot spanjol for fjerde gang på rad

Casper Ruud (20) tapte semifinalen.

Casper Ruud ble slått ut i Østerrike. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

  • NTB

Casper Ruud (20) åpnet gnistrende, men måtte se seg slått 5-7, 4-6 av Albert Ramos-Viñolas i semifinalen i ATP 250-turneringen i Kitzbühel fredag.

Nordmannen var i fyr og flamme i begynnelsen av semifinalekampen, men veteranen fra Spania våknet virkelig til live utover i oppgjøret og sikret seg finaleplass i Østerrike.

Ruud hadde til tross for tre møter aldri slått den 69.-rangerte spanjolen. Nordmannen er selv nummer 65 på verdensrankingen. Fredag kom det fjerde nederlaget mot det som begynner å bli en marerittmotstander for Ruud.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Skapte overskrifter etter å ha tapt mot Casper Ruud. Nå har tennisprofilen havnet i trøbbel igjen.

Kjempestart

Ruud fikk en tung åpning på kampen. Han ble brutt allerede i første game etter en rekke upressede feil.

Så våknet han for alvor. Ruud spilte gnistrende, vant fire strake games og tok ledelsen 4-1.

Spillerne holdt deretter serven en gang hver, og dermed sto det 5-2 til nordmannen. Så gikk det galt. Spanjolen tok de neste fem gamene og tok settet 7-5. Ruud misbrukte en settball. I tillegg hadde 20-åringen dobbeltfeil på serve og en bom på en enkel smash i viktige øyeblikk.

Ruud var tydelig forbannet på seg selv og slo i benken på sidelinjen etter det første settet.

Ramos-Viñolas fikk tydeligvis selvtillit, og veteranen ble bedre og bedre utover i kampen. Men Ruud hang godt med, og spillerne fulgte hverandre til 3-3.

I det neste gamet var Ruud i trøbbel, med tre breakballer imot, men klarte å holde serven og sikre 4-3. Spanjolen slo tilbake med et lynhurtig servegame.

Så brøt Ramos-Viñolas og sikret seg muligheten til å serve hjem kampen.

Tre tap tidligere

Ruud hadde møtt spanjolen tre ganger før fredagens møte. Alle ganger hadde endt med tap for nordmannen, senest da han rotet bort matchball i Madrid Open i mai. Ramos-Viñolas slo også nordmannen i Roland-Garros i fjor.

31 år gamle Ramos-Viñolas har på sitt beste vært rangert som nummer 17 i verden. Det var riktignok helt tilbake i 2008.

Torsdag slo Casper Ruud ut Pablo Cuevas i kvartfinalen etter en strålende kamp. Tidligere i turneringen har nordmannen tatt seg videre mot Matthias Bachinger og Pablo Carreño Busta. Sistnevnte har på sitt beste vært rangert som nummer ti i verden.

Nå reiser 20-åringen til canadiske Montreal. Der skal han forsøke å kvalifisere seg til en ATP 1000-turnering.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud