Sport

Syklister utsatt for tegnestiftsabotasje

Tegnestifter i veibanen under Styrkeprøven førte til en rekke punkteringer.

ARKIV: Hans Jacob Nordhov fortalte forrige uke Aftenposten om hvordan forholdet mellom bilister og syklister har tilspisset seg med tegnestiftsabotasje. Under Styrkeprøven lørdag ble flere utsatt for det samme.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Både nord og sør for Gjøvik hadde noen lørdag kastet tegnestifter der syklistene i rittet Styrkeprøven passerte. Det førte til en rekke punkteringer, men heldigvis ingen alvorlige ulykker.

Politiet ønsker tips i saken, opplyser Vestoppland politidistrikt påTwitter.

– Det er noen som tydeligvis prøver å ha det morsomt på andres bekostning. Tegnestiftene fører til at en del syklister punkterer, og det kan være farlig når de kommer i den farten de gjør, sier operasjonsleder Bård Christiansen tilTV 2.

Hardtsatsende Team Atea Pro Aktiv har ikke blitt rammet, men Bjarne Vidar Øen, som er ansvarlig for støtteapparatet, reagerer på sabotasjen.

— Dette er folk som er skrullete i hodet og irriterer seg over syklister på veiene. De har ikke bedre vett, og de vet ikke hva de kan forårsake, sier Øen på telefon fra følgebilen til aftenposten.no.

Styrkeprøvengår over flere distanser, den lengste fra Trondheim til Oslo.

I fjorårets ritt ble en rekke syklister rammet av tegnestifter som noen hadde kastet i traseen ved Berkåk i Sør-Trøndelag.

Les også

  1. Ble utsatt for sykkelsabotasje