Sport

Mowinckel på 9.-plass i Lienz - Haver-Løseth fikk det ikke til å stemme

Federica Brignone vant i Østerrike.

Ragnhild Mowinckel må håpe på bedring i finaleomgangen fredag. Her fra et tidligere renn. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix

Italienske Federica Brignone kjørte seg opp fra 4.-plass til seier i storslalåm i østerrikske Lienz. Beste norske alpinist ble Ragnhild Mowinckel på 9.-plass.

Brignone leverte en svært sterk finaleomgang og kjørte inn til klart beste tid da tre løpere gjensto på toppen.

Verken Tina Robnik, slalåmfantomet Mikaela Shiffrin eller lederen fra første omgang, Viktoria Rebensburg, maktet å slå italieneren. I stedet ble det annenplass for Rebensburg og tredjeplass til Shiffrin.

Ragnhild Mowinckel hadde 10. beste tid i første omgang og ga i jakten på en topplassering i den andre. Hun kjørte godt på toppen, men gjorde noen småfeil nedover i løypa og kom inn til tredje beste tid. Til slutt var hun 1,17 sekund bak Brignone, og det holdt til 9.-plass.

Kristin Lysdahl kjørte seg opp sju plasser i finaleomgangen og ble nummer 17, 1,93 sekund bak vinneren.

For Nina Haver-Løseth har det ikke stemt helt i bakken i Lienz. Hun gikk til finaleomgangen med 19. beste tid, men ble ytterligere frakjørt og endte til slutt på 22.-plass.

Kristine Gjelsten Haugen tok seg ikke til finaleomgangen med sin 32.-plass, mens Mina Fürst Holtmann kjørte ut i første omgang.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ragnhild Mowinckel
  2. Alpint
  3. Nina Haver-Løseth