Schleck spurtslo Contador

Men den gule trøya sitter som støpt på Astana-kapteinen.

  • Erlend Nesje
    Erlend Nesje

Den 17. etappen av årets Tour de France ble av det actionfylte slaget. Vår egen Thor Hushovd åpnet ballet ved å sykle først over de tre første fjellene og kapre 12 nye poeng i konkurransen om den grønne trøya. Les også: Oksen fra Grimstad ble fjellgeit Da to fjell gjensto slapp Hushovd seg tilbake tilhovedfeltet og overlot klatringen i de to voldsomme førstekategorifjellene til favorittene.

Utslitt Klöden

Først brente Carlos Sastre til, men spanjolen gikk fort tom for krefter og ble senere parkert av Contador, Schleck-brødrene, Armstrong, Klöden og flere. Lengre opp i fjellet dunket Andy Schleck til og da var det bare broder Fränk, Contador, og Andreas Klöden som klarte å følge. Mot slutten av det siste fjellet forsøkte Contador å støte for å kvitte seg med en av Schleck-gutta, men han endte bare opp med å parkere sin egen lagkamerat Klöden. — Det var en kjempebrøler. Han burde bare sittet stille, var Saxo Bank-sjefen Bjarne Riis kommentar til Contadors krumspring.

Spurtseier til Schleck

Dermed var det duket for et spurtoppgjør mellom de tre storkanonene om etappeseieren. Der virker verken Andy Schelck eller Contador interessert i å brenne mer krefter enn nødvendig og lot Fränk Schleck tirille først over mållinjen. Dette var hans 2. etappeseier i Tour de France. To minutter og 17 sekunder bak kom Lance Armstrong og Nibali trillende til mål. De to klarte å ta igjen Andreas Klöden i utførkjøringen, og tyskeren endte noen får sekunder bak de to i mål. - Det var litt som i poker det man sier "all-in". Det gjorde vi i dag. Vi kjørte det vi hadde og det ble en bra dag, sier Fränk Schleck til TV 2 Sporten.

Dedikert til Arvesen

— Dette er en seier som vi vil dedikere til Kurt (Asle Arvesen) og Jens (Voigt) som dessverre måtte reise hjem, sier Schleck. Den gule ledertrøyen sitter fremdeles som støpt på Alberto Contador, mens Andy og Fränk Schleck nå er oppe på 2.- og 3.-plass. Henholdsvis 2.26 minutter og 3.25 minutter bak Astana-kapteinen. Armstrong er skøvet ned til 4.-plass, med Andreas klöden på 5.-plass. De to er 3.55 minutter og 4.44 minutter bak. Resultater: Slik endte den 17. etappen

Les også: