Sport

Knalltøff golfuke

Henrik Bjørnstad har møtt noen av verdens beste golfspillere tidligere i år. Men dette blir verstinguken. Nå kommer alle.

  • Arne Hole

NB: Vi følger Bjørnstad slag for slag denne turneringen, fra torsdag ettermiddag norsk tid. Ford Championships på Doral i Miami er en av klassikerne på PGA-touren. Derfor stiller så godt som hele verdenseliten opp på Blue Course torsdag — eller "Blue Monster", som den også blir kalt. I hvilken grad den er noe monster kan jo diskuteres når Tiger Woods i fjor vant 24 slag under par, men når to monstre møter hverandre, vinner som regel Tiger. Også Vijay Singh, Retief Goosen, Phil Mickelson og Ernie Els er blant de påmeldte.

Liker tøffe baner

Blue Course har 117 bunkeren, og på 12 av hullene kommer vann i spill. Men det er slike baner Henrik Bjørnstad liker, og Det blå monsteret krever at du "har alle slagene i bagen", som det heter på golfspråket. Bjørnstad syntes at banen i Tuckson Arizona ble i letteste laget, selv om det ikke så slik ut på scorecortet. Han endte på 51. plass og måtte nøye seg med 50 000 kroner i premie. Lite på PGA, men det samme som Marit Bjørgen får for en annenplass i verdenscupen...Mandag hersket det litt virvar om Bjørnstad i det hele tatt ville komme med. Han sto ikke på startlisten, men Drøbak-gutten satte seg på flyet til Miami i trygg forvisning om at det ville ordne seg. Etter Arizona-turneringen er det nemlig re-ranking etter innspilte penger i år, og Bjørnstad har bare fem nykommere foran seg. Drøbak-gutten har spilt inn 244 000 dollar så langt og ligger på 53. plass på PGA-touren.Men det blir årets tøffeste kamp for å greie cut'en. PS: Bjørnstad står på startlisten nå!

Les også

  1. Årets turneringer i PGA-touren

  2. Bjørnstad-million på vent

  3. Bjørnstad med fem finale-birdier

<b>Henrik Bjørnstad</b> spiller denne uken Ford Championships på Doral i Miami, en av klassikerne på PGA-touren.

Les mer om

  1. Golf