Contador hvilte med VM-triksing

Den spanske storfavoritten i Tour de France storkoste seg på hviledagen etter VM-seiren.

Triksing er ifølge rapportene Alberto Contadors forse med ball i bena.
  • Thomas Larsen Røed

I dag er det klart for én av de hardeste etappene i årets Tour de France, med blant annet monsterstigningen opp til Col de la Madeleine på 2000 meters høyde – årets første ukategoriserte klatring.

Følg etappen direkte!

Derfor var det nok beleilig med en hviledag for Alberto Contador og de andre rytterne mandag. Kanskje spesielt for spanjolen, som kunne kose seg litt ekstra fordi landsmennene hans hentet hjem VM-trofeet i fotball kvelden før. Astana-rytteren beynnet sjansen til å vise sine fotballferdigheter for å hylle de nybakte verdensmesterne.

— Litt av en gave de har gitt meg (den spanske VM-drakten, journ. anm.). Det dumme er at jeg tror ikke de lar meg få kjøre med den i morgen , skrev 27-åringen på sin Twitter-side i går.

I fotballtrøye eller ikke, vil Contador være en mann å se opp for på Tourens niende etappe. Søndag måtte han slippe etappevinner Andy Schleck mot slutten, og ga dermed fra seg ti sekunder i sammendraget til luxembourgeren. Avstanden frem til sammenlagtleder Cadel Evans endret seg imidlertid ikke. Australieren i gult er 20 sekunder foran Schleck og ca. minuttet foran fjorårsvinner Contador.

Jeg beundrer Armstrong fortsatt. Kanskje enda mer enn før.
Alberto Contador

— Da (søndag) gikk jeg ut for å hente neste alle bruddene, sa Contador under pressekonferansen på hviledagen.

- I de kommende etappene må jeg velge hvilke ryttere jeg skal følge. Men bena føles gode og laget mitt har vært veldig bra , sa han ifølge Cyclingnews.com.

Med Lance Armstrong ute av kampen om den gule trøya etter flere uhell på søndagens etappe, føler spanjolen med sin amerikanske rival.

- Det er en vanskelig situasjon for ham. Ingen har sett ham på denne måten tidligere. Jeg så etappen på TV i går kveld (søndag) og har tenkt på det han har oppnådd i karrieren. Jeg beundrer ham fortsatt. Kanskje enda mer enn før , uttalte Contador.