Sport

VIF og Stavanger møtes til seriefinale

Vålerenga gjorde jobben sin og slo Frisk Asker med 3-1 søndag. Dermed blir det ren seriefinale mot Stavanger på Jordal Amfi tirsdag.

Stavanger Oilers som slo Sparta med 3-0 hjemme lørdag har 101 poeng mot Vålerengas 100 med kun en serierunde igjen å spille.

Innbyrdes møter mellom Vålerenga og Stavanger er også helt jevnt. Oslo-laget har vunnet to kamper og Stavanger to, og det står 10-10 i målforskjell i de fire kampene.

Morten Ask sto for to av scoringene i Askerhallen søndag, mens Brendan Brooks utlignet til 1-1 etter at Frisk hadde tatt ledelsen ved Michael Haga.

Sluttspill

Fordelen med å vinne serien gir eventuell hjemmebanefordel videre i sluttspillet. De to beste lagene skal velge motstandere blant lagene fra femte— til åttendeplass.

Lørenskog og Storhamar er blant de lagene på grunn av sine poengstraffer. De to lagene vil ganske sikkert både Espen «Shampo» Knutsen og Petter Thoresen unngå i kvartfinalen. Dermed ligger Frisk Asker, Rosenborg eller Stjernen utsatt til.

Når de to beste har valgt, er det serietreeren Lillehammer som kan velge motstander. De velger seg neppe Lørenskog, og dermed er det trolig duket for et klassisk mjøsderby mot Storhamar i den ene kvartfinalen.

Rotet bort seieren

Storhamar har slitt med bunnlaget Tønsberg hele denne sesongen. Søndagens kamp var ikke noe unntak, og kampen ble tatt til forlengning etter at Storhamar hadde vært i føringen det meste av kampen. Tønsberg vant 5-4 etter å ha avgjort på straffer.

Rosenborg holder liv i kampen om en plass i sluttspillet ved å slå Stjernen med 5-2. Lagene har begge 41 poeng, men trønderne er foran på innbyrdes oppgjør. Stjernen skal ut i et vanskelig østfoldderby mot Sparta Sarpsborg, mens Rosenborg tar imot Storhamar.

Slik spilles de øvrige kampene i tirsdagens avsluttende serierunde: Lørenskog - Frisk Asker, Tønsberg - Lillehammer, Vålerenga - Stavanger.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Frisk Asker
  4. Vålerenga hockey